Boken

OppskriftI hele sin tre måneder lange fast-føde-karriere har lillesøster vært svææært skeptisk til frokost. Det måltidet hopper hun lett over. Det er nok mammas feil, for når lillesøster våkner med et gledeshyl klokka 05.30 ammer mamma panisk i håp om å få noen minutter ekstra på øyet. Og det blir det, lillesøster sier (nesten) aldri nei-takk til litt pupp.

Nå har vi ved en tilfeldighet funnet en frokostmiks, som er så god at lillesøster spiser på tross av grålysningens panikk-amminger. Det er jo og mulig at hun bare er ekstra sulten om dagen, eller begge deler. En morgen da vi var ekstra trøtte fant mamma fram boksen med Holle hirsegrøt. Nå spiser hun ferdig grøt til frokost, på tross av mammas gode intensjoner om å lage fra bunnen av. Et ekstra måltid kan jo bety mer nattesøvn, og da endrer ikke mamma på det måltidet sånn helt med det første. Man endrer da ikke på noe som virker..

Aprikosgrøt
2 ss aprikosmos eller to isterninger
1 ts rapsolje
1 måleskje morsmelkerstatning (pulver)
2 ss grøtpulver
Vann til passe konsistens

Dette er jo en næringsrik grøt å starte dagen på, med jern, C vitamin og fine fettsyrer. Litt variasjon er jo alltid bra, men ikke enda - nå smører vi mens jernet er varmt!

No comments:

Post a Comment