tag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post1177987287680504176..comments2023-06-22T11:10:19.664+02:00Comments on lag babymat: Jernrike kornslag til grøtlagingAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08797357472668062140noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-84040166796999836902016-12-04T20:26:29.261+01:002016-12-04T20:26:29.261+01:00Hei! :)
Har du en oppskrift på hvordan man kan lag...Hei! :)<br />Har du en oppskrift på hvordan man kan lage grøt til baby på 7 mnd med Amaranth mel? De oppskriftene jeg har kommet over er det melk i. Kan den lages med vann feks?<br /><br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05901463755967496915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-29463146349496415482016-09-16T11:49:16.309+02:002016-09-16T11:49:16.309+02:00Dette var jo litt gøy. Lille Lykke har nå blitt 7 ...Dette var jo litt gøy. Lille Lykke har nå blitt 7 år, og nå sitter jeg med Lykkeliten (lillebror) på armen og googlet jernrike meltyper. Da dukket dette innlegget ditt opp, med min kommentar fra storesøsters babytid. Nå er det altså lillebror som snart skal begynne å smake på grøt. :-)Tonjehttps://www.blogger.com/profile/13734456861189509456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-13800100573581309632016-09-16T11:48:57.881+02:002016-09-16T11:48:57.881+02:00Dette var jo litt gøy. Lille Lykke har nå blitt 7 ...Dette var jo litt gøy. Lille Lykke har nå blitt 7 år, og nå sitter jeg med Lykkeliten (lillebror) på armen og googlet jernrike meltyper. Da dukket dette innlegget ditt opp, med min kommentar fra storesøsters babytid. Nå er det altså lillebror som snart skal begynne å smake på grøt. :-)Tonjehttps://www.blogger.com/profile/13734456861189509456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-25577024182658427312013-02-06T20:38:17.275+01:002013-02-06T20:38:17.275+01:00Dette er er en fantastisk blogg! :) Dette er er en fantastisk blogg! :) Lisenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-84453460733595679722011-05-27T20:44:46.944+02:002011-05-27T20:44:46.944+02:00Viktige ting du påpeker Ingvild, som ble galant ho...Viktige ting du påpeker Ingvild, som ble galant hoppet over i svaret i går :)<br /><br />Holle hirsegrøt liker vi og, men den faller nok også inn i kategorien "går ann". Den er jo økologisk, og derfor ikke jernberiket. Men, da kan en jo styre jernberikningen selv, og hvilke typer olje en tilsetter. Og det, det er bare et pluss - synes vi!<br /><br />Lillesøster får også aprikosmos i grøten, jeg har lagt ut oppskrift her;<br />http://barebarnemat.blogspot.com/2011/02/aprikosmos-far-fart-pa-magen.html<br />Eller annen frukt. Det er jo både en fin måte å få dem til å oppleve ulike smaker, men også ekstra næring og hjelp til å absorbere jernet fra kornet.<br /><br />KristineAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08797357472668062140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-353910033544295962011-05-27T09:07:16.019+02:002011-05-27T09:07:16.019+02:00Jeg veksler mellom hirse- og havregrøt fra Holle (...Jeg veksler mellom hirse- og havregrøt fra Holle (riktignok kjøpegrøt, men innholder jo ikke noe muffens, kun korn og B-vitamin), og tilsetter ofte litt aprikosmos - ekstra jern, god smak og bra for magen. :) Dessuten har jeg gjerne litt frisk frukt av noe slag i, siden c-vitamin gjør det lettere å ta opp jernet. Samtidig gjør det jo at maten smaker litt bedre (som voksen må jeg innrømme at jeg synes grøt er temmelig kjipe greier) og gir meg muligheten til å eksponere småen for ulike smaker.Ingvildnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-32994739942582743692011-05-26T20:14:27.724+02:002011-05-26T20:14:27.724+02:00Tonje;
Takk for hyggelig kommentar!
Jeg har også ...Tonje; <br />Takk for hyggelig kommentar!<br />Jeg har også lest helsedirektoratets hefte, og anbefalt det her;<br />http://barebarnemat.blogspot.com/2011/03/en-anbefaling.html<br />I en utdypet versjon myntet på helsepersonell, går det bedre frem at det er jernberiket grøt som anbefales - men det er "går også" å lage selv. <br /><br />At det beste for våre små skal være å starte mat-karrieren på et industrifremstilt pulver når naturen bugner over av gode råvarer, synes jeg er noe tull!<br /><br />Litago tipset ditt noteres herved - superide!<br /><br /><br />Jill;<br />Takk :)<br />Dersom du ikke finner Litago og ønsker å jernberike grøten selv, kan du kjøpe jerndråper på apoteket myntet på små med lav dose. Jeg tror likevel ikke det er nødvendig. Det er bare å velge "riktige" kornsorter, samt starte tidlig med kjøtt.<br />Håper dere vil kose dere med maten!<br /><br />KristineAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08797357472668062140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-49986090401786725812011-05-26T15:36:44.454+02:002011-05-26T15:36:44.454+02:00Kjempebra innlegg, skal selv forsøke og lage grøt ...Kjempebra innlegg, skal selv forsøke og lage grøt til mini, da det til tider er vanskelig å få tak i god grøt her jeg bor. Godt tips til det med å bløtlegge for å øke jernet og supert tips fra hun ger over ang det med litago, bare det at jeg neppe finner litago her, da må det et mirakel til :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3233205803414631663.post-30590945295489157372011-05-26T11:58:39.945+02:002011-05-26T11:58:39.945+02:00Hei. Takk for en fin og inspirerende blogg. Nesten...Hei. Takk for en fin og inspirerende blogg. Nesten så man må få baby igjen, bare fordi det er så koselig å stulle og stelle med babymaten. Nå er hun 20 mnd, og spiser stort sett det samme som oss voksne. :)<br /><br />Da vår lille Lykke ble født, fikk vi et hefte fra helsestasjonen (utgitt av helsedirektoretet) med beskrivelse og oppskrifter på både hjemmelagde middager og hjemmelagde grøter. Forklaring om utnyttelse av jern, "jernberiking" hjemme og alt man trengte å vite. Har de gått tilbake på dette, da? Hvorfor ikke bare informere om hvordan det gjøres, i stedet for å skremme foreldre fra å lage maten selv. Det er jo ikke så veldig vanskelig.<br /><br />Her pleier jeg å tilsette litt Litago brunost når jeg koker grøten, for å jernberike litt ekstra, i tillegg til bløtlegging. Brunosten smelter fint, og lille Lykke elsker det. Jeg vet ikke om det har noe for seg, men det kan jo i hvert fall ikke gjøre noen "jernskade".Tonjehttps://www.blogger.com/profile/13734456861189509456noreply@blogger.com