Boken

Oppskrift


Aprikosmos er et supert alternativ til sviskemos. De er begge ypperlige desserter, som har denne hyggelige og hjelpsomme lakserende effekten.

Aprikoser er søte og gode i smaken. De inneholder mye jern og A vitamin, men også en god kombinasjon av betakaroten, C-vitamin og lykopene. Denne næringskombinasjonen virker beskyttende mot hjerte- og karsykdommer samt noen typer kreft i det lange løp. Tenker en kun på morgendagen, leverer de varene når det gjelder å holde magen i gang og.Lillesøster likte aprikosmos. Hun slikket det i seg, og lot minimale mengder gå til spille. Mamma har laget den selv, og føler selvsagt stor glede ved å se lillesøsters ben logre mellom skjeene.


Aprikosmos er like lett å lage som sviskemos.
Aprikoser i en gryte, vann til du dekker aprikosene.
Kokes til de er møre, jeg måtte etterfylle med vann.
Tøm av kokevann og kjør i stavmikseren
Spe på med kokevann til du får ønsket konsistens.


Mamma fryser aprikosmos til spiseskje-store isbiter. De brukes som dessert, i grøten og i baby safe feederen.

11 comments:

 1. Kongebloggen!!!! Passe så godt for meg for tiå - minsten introduseres for fast føde i desse dager.
  Glede meg te fortsettelsen!!! Fast følger som bare det:)

  ReplyDelete
 2. Takk - er innom deg og jevnt og trutt! Kos dere med maten begge to!

  ReplyDelete
 3. Fantastisk!! Har ei lita jente som har vore forstoppa i dagasvis, og sviskemos og sviskesaft har ikkje gjort susen. Serverte heimelaga aprikosmos i dag, og etter ei stund var bleia eit faktum!! Herlig for mor og herlig for vesle jenta vår som har strevd i mange dagar!
  Tusen takk for ein fantastisk blogg!!

  ReplyDelete
 4. Så bra at det funket for dere! Er ikke hyggelig når de strever med magen, man strever liksom litt med dem.. Og veldig hyggelig at du liker bloggen!
  Kristine

  ReplyDelete
 5. Fantastisk blogg! Har selv en gutt på 6 mnd så dette er midt i blinken. Lager litt fruktmos selv istedetfor å kjøpe på glass, men er litt usikker på hvor lenge de kan oppbevares i boks i kjøleskapet. Hvis man leser på glassene på butikken, kan noen stå i 2 døgn, andre i 1 uke, med har ikke klart å lese meg frem til hva de inneholder som gjør at holdbarheten er så forskjellig. Hva anbefaler du? Lager stort sett av pære, eple, banan og regner med å bruke mango og fersken også ihvertfall. (Ikke alt i smme blanding da...)

  ReplyDelete
 6. Hei Rebecca
  Denne kommentaren har gått meg hus forbi... En god regel for fruktmos er ett til to døgn. Hjemmelaget fruktmos er oftest mindre behandlet enn kjøpevarianten, og er derfor oftest mindre holdbare!
  Håper dere koser dere med maten!
  Kristine

  ReplyDelete
 7. Herlig blogg! Denne bloggen er gull verdt hjemme hos oss nå- skal skrive ned alt av oppskrifter og lage en "bare barnemat"-bok som skal brukes hver gang det kommer smått som etterhvert trenger fast føde ;)
  Jeg la sviskene/aprikosen i bløt i 3-5 timer før oppkok, har ikke så mye å si for resultatet altså :) Tusen takk!

  ReplyDelete
 8. Åh for en fantastisk og inspirerende blogg!
  Tusen takk!
  Jeg er ikke en tilhenger av "kjøpemat" og her finner jeg masse oplysninger om forskjellig mat og oppskrifter som er grei å vite for ei nybakt mor:)
  Men jeg lurer på hva skjer med alle de vitaminene når vi koker tørket frukt? Forsvinner de? Eller er det en grense på hvor lenge vi kan koke både frukt og grønt?
  Aprikosene ligg i kaserollen allerede :)

  ReplyDelete
 9. Hei!
  Hvor kjøper du aprikosene? Jeg kjøpte tørkede økologiske aprikoser på helsekosten, men de har ikke den samme fargen som dine. Jeg syntes også de smakte litt rart, ikke så friskt og godt som jeg forbinder med aprikosmos.

  ReplyDelete
 10. Økologiske aprikosa på helsekosten er veldig mykje betre enn desse gule på butikken. Gutten min er også enig! Berre eit tips:)

  ReplyDelete
 11. Så flott innlegg tusen takk. Skal brukte denne bloggen effektivt. Har en gutt på 5,5 mnd, begynte forrige lørdag med grøt. Tenker å begynne med avoca imorgen så får vi se.:)

  ReplyDelete