Boken

Oppskrift
Jeg har en finfin barselgruppe der tips og råd deles over en lav sko, og det er deilig. Her om dagen kom det frem at helsesøster hadde tipset en av mammaene om en magisk blanding for nattesøvn, og den måtte jo prøves.

Avokado med mer;
1 porsjon avokadomos
1ss rapsolje
1 måleskje morsmelkerstatning pulver (du kan og bruke morsmelk, da blir mosen litt mer flytende)
Det ryktes at dette har gitt strålende søvnresultater for noen heldige. Jeg er ikke så heldig, lillesøster foretrekker fortsatt å bruke tiden på dagen til oppdagelser og tiden på natten til nødvendig næring... Men, uansett er dette super kveldsmat! Langsom energi til å sove på.

Jeg har liksom alltid tenkt at det er avokado som feter opp annen mat, men her feter man opp avokadoen - og det er det jo ingenting i veien for. De små trenger mye energi, og har små mager. Maten må derfor være energitett. Det vil si mange kalorier på lite mat, rett og slett det motsatte av hva vi voksne oftest prøver på.

Lillesøster elsker forøvrig denne blandingen.

22 comments:

 1. Sammenheng mellom avocado og god nattesøvn opplever vi her også :) Det fungerer så bra at mamma gjerne kjører ens ærend til butikken!! Her tar vi 1/4 avocado (ca), moser med gaffel, og blander i (fullkorns-)kveldsgrøten :) Nam, nam :)

  ReplyDelete
 2. Dette var et supert tips! Takk så mye :)

  ReplyDelete
 3. Her har sviske blitt en fast del av denne serveringen. Lillesøster må ha sin daglige sviskedose :)

  ReplyDelete
 4. Her slenger vi i en neve blåbær.. ;)

  ReplyDelete
 5. Mener du pulver mme, eller ferdigblandet?

  ReplyDelete
 6. Bra spørsmål! Jeg mener pulver - skal endre det i innlegget.
  Kristine

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men risikerer man da ikke å få bakterier inn i blandingen (fra MME pulveret hvis man er litt uheldig)?

   Delete
 7. Hei, har et spm.
  Må det være rapsolje? Hva m olivenolje, solsikke eller kokosolje? Vet du hvorfor rapsolje er den som nevnes i babyoppskrifter rundt om?

  ReplyDelete
 8. Hei, har et spm.
  Må det være rapsolje? Hva m olivenolje, solsikke eller kokosolje? Vet du hvorfor rapsolje er den som nevnes i babyoppskrifter rundt om?

  ReplyDelete
 9. Hei!
  Kor mykjie avacado skal det vere til denne oppskrifta?

  ReplyDelete
 10. Jeg savner at det står hvor gammel barnet må være for å spise de ulike tingene...

  ReplyDelete
 11. Må sei eg er enig med det aller siste spm.. :)

  ReplyDelete
 12. Hei, bare lurer på hvor tett opp til leggetid hun får denne maten? Vi gir henne også en avokadoblanding, men sikkert litt for tidlig i forhold kanskje..? Består av et eple, en banan, en neven havregyn og en avokado som kjøres i stavmikseren. Har spist den siden hun var ca 7mnd :)

  ReplyDelete
 13. Hei. lurer på om du har mat tips tl en som spiser veldig lite, men som trenger mye næring.. Han er 6 mnd, men han spiser alt som vi gjør, bare veldig lite, en til to skjeer etter en oppkastsjau i jula... vi har prøvd brødskive i suppe, men skal prøve arme riddere i morgen... han vil ikke ha så mye mos, men jeg føler at jeg vet han får i seg nok når han får grøt feks... fruk er vel dårlig på næring? avokado skal vi prøve i morgen igjen...

  ReplyDelete
 14. hvordan forbereder man avokadoen? Koker eller?

  ReplyDelete
 15. Avokado trenger vel ikke forberedes vel? Jeg har bare gitt den som den er i alle fall:)

  ReplyDelete
 16. Hvor gamle må de være for å få litt av dette? :)

  ReplyDelete
 17. Man kan begynne med avokado når man begynner å introdusere fast føde :-) Den skal ikke kokes, bare mos (bruk gjerne stavmikser for å få helt glatt konsistens). Avokado er også godt med banan, 1 avokado og 1 banan most sammen f.eks.

  Har selv en barnematblogg, ikke kommet fullt så langt, men sjekk gjerne innom på www.lagbarnemat.wordpress.no

  ReplyDelete
 18. Hei Kristine Kårstad Skjøthaug, Har du næringsberegnet denne oppskriften (avokado, rapsolje, mme-pulver)? Det er sannsynligvis altfor mye fett og protein i denne blandingen for en liten baby. Babyens nyrer og andre organer er ikke modne nok til å håndtere store mengder fett og protein.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei
   Har ikke sett denne kommentaren. Jeg har ikke næringsberegnet, og tenker ikke at det er nødvendig. Når babyen er stor nok til å spise mat er det totalen over tid som er viktig. Helsesøster-trikset funker godt som kveldsmat - og kan kanskje veie opp for mye karbohydrater i frokosten. Variasjon er viktig, både for store og små!

   Delete
 19. Rapsolje er verre enn transfett. Gjer research, sjå kotleis raps og andre vegetabilske oljer behandles og har vorte framstilt. At du ikkje veit dette etter så lang utdanning er for meg skremmande! Les også om kva raps er, kor det kom frå. Gå for nøtteoljer folkens!!!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Anonym
   Oppdater meg gjerne med gode kilder til påstandene dine.
   Her er den nyeste som forskningsoppsummringen, som konkluderer med at rapsolje er bra:
   https://www.researchgate.net/publication/237015711_Evidence_of_health_benefits_of_canola_oil
   Mvh
   Kristine

   Delete