Boken

Oppskrift


Grøt er svært ofte det man begynner å introdusere til spedbarn, og slik har det vært i over 60 år.

Jeg synes det er interessant at det nå diskuteres hvilke typer grøt som er sunn for barna våre. Risgrøt, som er det første generasjoner av spedbarn har smakt i flere land, er svært bearbeidet og veldig lett fordøyelig. Grøten vil heve blodsukkeret raskt. Det man da er bekymret for er at barna blir hekta på svært behandlet mat, og at dette øker risikoen for at barnet ender opp som en slikkmunn. Som en senere konsekvens er man redd for at dette skal øke risikoen for diabetes og overvekt.

Vi er jo en generasjon som spiser vår andel sjokolade, og mange av oss vokste opp på risgrøt - så kanskje det er et poeng??


7 comments:

 1. Vi gir nestle sin hvetegrøt som er fra 4 måneder. Vet ikke om den har samme virkning som risgrøten?
  Ellers har jeg og tenkt på å lage mat selv, har en kokebok med bare barnemat i:)

  ReplyDelete
 2. Hvete har ikke like stor påvirkning av blodsukkeret som ris, men alle ferdiglaga grøter er jo veldig bearbeidet. Grøt på denne måten er jo utrolig lettvint, og jeg liker lettvint! Det går faktisk å lage grøtpulver selv - skal se om jeg kan få lagt ut en oppskrift.

  ReplyDelete
 3. Oppskrift liker vi! Syns det er vanskelig med denne ferdig maten jeg.. Er så mange gode råd å få, men ikke lett å vite hvilke man skal lytte til :)
  Vi har startet med ferdiggrøt nå, men planen er å lage noe selv.
  Trine

  ReplyDelete
 4. Her bruker jeg hirsegrøt (naturlig jernrik) fra Holle i starten, den som er "instant". Litt pappaktig kanskje, men blander med mme og gjerne most banan, sviskepure eller annen fruktmos. Har også oppi litt Cocosa (xtra virgin kokosolje), det gir godt fett og en mild søt smak :) Helios har jo også grøtpulver som man kan koke grøt av, men opplever at i starten når de bare skal ha noen skjeer så går det veldig mye i søpla... så da er den instante grøten enklere å porsjonere smått :)

  ReplyDelete
 5. Cocosa står herved på listen over ting som må prøves!

  ReplyDelete
 6. cocosa er fantastisk. :) Vi bruker også en del livets olje her hjemme, linfrøolje med nattlysolje i (linfrøolje alene er ganske beskt men inneholder masse omega 3), den skal lillemor garantert også få smake på. Tenker kankje den i middagen og cocosa i grøten. :-D

  ReplyDelete
 7. Bra med oljer og fett som naturlig har litt riktigere sammensetning i forhold til omega 3 og omega 6!

  ReplyDelete