Boken

Oppskrift


Lillesøster er fem måneder idag. Hun har i lang tid siklet etter maten vår, og stapper alt hun kommer over inn i munnen. Jeg har kommet til at hun er klar for å utvide horisontene, smake på noe annet enn morsmelk.


Helsedirektoratet og WHO anbefaler for tiden fullamming til barnet er seks måneder. Dette må jo være en sannhet med modifikasjoner, tenker jeg. Alle barn er ulike, også med tanke på når vi skal introdusere mat. Og jeg synes altså at lillesøster er klar nå!


Noen tegn på at babyer er klar for mat;
  • de slutter å skyve mat ut av munnen med tunga. Denne refleksen har alle små babyer, og for at de skal kunne svelge må denne bort. Jeg tester med en skje. Mater den inn i munnen; skyves den direkte ut er ikke mini klar helt enda.
  • de viser når de er mette
  • mer enn dobling av fødselsvekt
Vi kan krysse av de tre punktene nå, og gleder meg til å introdusere mat til lillesøster!

1 comment:

  1. Hmm... jeg var ikke i tvil om at gutten trengte noe mer enn melk, men han oppfyller ikke de kravene der.. hva er farene ved å begynne for tidlig? Vi har begynt med Holle sin hirsegrøt laget på vann og spedd ut med morsmelk. Noe går inn og noe går ut.. dersom et par sjeer går inn, trenger jeg ikke amme så mye på kvelden.. (kan godt amme i fire timer om kvelden)..

    ReplyDelete