Boken

Oppskrift

BPA har vært og er et hett tema når det gjelder babyprodukter. BPA er et kjemikalie som brukes når man fremstiller ulike typer plastikk. Studier har vist at 95% av voksne har BPA i urinen. Det er også vist at BPA lekker fra tåteflasker og ut i innholdet. Man vet ikke helt hva konsekvensene av dette er, men bedre føre var... 


BPA kan oppføre seg som kroppens egne hormoner, og forstyrre kroppens hårfine balanse. Det kan se ut som man er mest utsatt for negative effekter av BPA de første årene i livet. Mamma vil beskytte lillesøster!


I EU er det nå forbudt med BPA i tåteflasker, om det gjelder i Norge finner jeg ikke ut. Uansett, er det greit å vite hvordan man kan finne ut om et produkt inneholder BPA;
på alle plastprodukter er merket med en gjenvinningskode fra 1 til 7, som på bildet under. Type 3 og 7 er de som kan inneholde BPA. Står det at produktet er uten BPA er det jo greit, men ellers kan man jo bare sjekke gjenvinningskoden og unngå 3 og 7 - det skal mamma.
Mamma tenker at det kan være greit å unngå BPA så mye som mulig. Og EU forbudet gjelder bare tåteflasker enda. Hva med små plastboller og bokser man fryser ned og varmer mat i - best å være på den sikre siden! BPA og plasttype 3 og 7 er ut!

3 comments:

 1. Tusen takk for denne informasjonen, det hadde jeg faktisk ikke tenkt på i det hele tatt. Det var godt at de isbitformene jeg kjøpte i dag ikke hadde gjenvinningskode 3 eller 7!

  ReplyDelete
 2. Svar på kommentaren din hos meg :)
  Jeg tror nok både du og jeg innerst inne er flinke til det jeg :)
  Får av og til dårlig samvittighet hvis jeg blir litt sliten og lei, men samtidig prioriterer jeg Murmel så mye jeg kan når hun er våken. Og når hun sover prioriterer jeg god kaffe og mammatid. Hybelkaninene får heller danne familier og bygge reder imens - rent hus kan jeg ha når jeg blir gammel og har grå tinninger :)

  ReplyDelete
 3. Godt isbitformene var laget av "riktig" plast - ellers hadde det kanskje vært kjedelig informasjon :)

  Murmels mamma - enig!!

  ReplyDelete