Boken

Oppskrift


Lillesøsters nye favoritt er denne hirsegrøten fra Holle. Blir denne servert, gjerne laget med morsmelkerstatning og tilsatt litt sviskemos, gaper hun som en fuglunge. Idag spiste hun 1,5dl grøt etter amming. Mamma tror hun begynner å bli frisk igjen - og sulten..

Hirse har naturlig høyt jerninnhold, og inneholder ikke gluten. Bruker en mye grøt til de små er det viktig å variere mellom kornsortene, for å unngå at de får i seg veldig mye gluten. Andre kornsorter som ikke har gluten er ris og mais. Det høye jerninnholdet i hirse gjør likevel hirsen til en sikker vinner i "uten gluten" kategorien. 

Holle produkter finner du på helsekosten.3 comments:

 1. Hei. Må skryte av bloggen din, den har virkelig inspirert meg til å lage hjemmelaget babymat når vesla skal begynne med fast føde. Hun er nå 4 mnd og klarer seg bra med bare morsmelk. Når vi etter hvert skal begynne med grøt vil jeg ha en grøt som kan blandes med mm. Hvilken anbefaler du?

  Ha en fin dag :)

  ReplyDelete
 2. Takk for hyggelig tilbakemelding!!

  Alle grøter kan blandes med mm eller mme, både ferdige grøtpulver og hjemmekokte grøter.

  Koker du grøten hjemme selv er det bare å koke den ganske tykk, så tilsetter du mm til du får riktig konsistens.

  Grøtpulver kan du også blande med bare mm, eller blande den tykk med vann og så tilsette litt mm.

  Jeg liker Holle hirsegrøt fordi den ikke er tilsatt noen vegetabilske oljer av uviss opprinnelse eller maltodextrin. Da kan du kontrollere helt selv hvilken type olje du vil tilsette og søte med fruktmos eller grønnsaksmos. Holle har også andre grøtpulver, men de har jeg ikke prøvd, da jeg koker grøten hjemme. Har alltid Holle hirsegrøten stående som en reserveløsning :)

  Håper dere vil kose dere med maten,
  Kristine

  ReplyDelete
 3. Takk for helt super blogg! Ny fan her! Og har tipset flere om siden din!

  Jeg ville bare skyte inn noe helsesøster sa ang. hirse da vi snakket om kosthold, som jeg ikke har lest noe særlig om på nett: Hirsegrøten (som vi også gir, og dattern min elsker) er rik på jern, men den gir ikke fra seg jernet så lett. Å bløtlegge skal hjelpe, men ikke nok ifølge helsesøster og en ernærningsfysiolog jeg har lest om. Derfor ble vi anbefalt jerntilsatt ferdiggrøt. Datteren min har melkeallergi, så vi ble derfor anbefalt Sinlac, som har mye sukker i seg. Jeg syntes ikke det hørtes så bra ut, men det var altså det som var dne beste kilden til jern.

  Ellers får hun brokoli i mix med søtpotet med og uten nypeekstrakt som glir rett ned. Har du andre tips til gode jern-kilder for en 6mnd baby? Hun har fått fast føde kombinert med morsmelk (og mme) siden hun var 4mnd.

  Vi har forresten gitt økologiske hirse flak fra Saltå Kvarn (http://www.saltakvarn.se/produkter/hirs/) Har du noen erfaring med de..? Pleier blande inn sviske og eplemos + morsmelk, og hun spiser en stoooor posjon (100ml hirseflak før koking + 4-5ts mos)

  ReplyDelete