Boken

OppskriftDet er full stans. Lillesøster har tatt seg en pause. Mamma kan tilby hva hun vil, lillesøster vil ikke ha. Leppene snurpes sammen til en liten rosin og det er umulig å få inn hverken det ene eller det andre.

Mamma viste det måtte komme. Det hender vist de fleste. Lillesøster har akkurat fått en tann, og mamma tror at nummer to også er klekkeferdig. Det kan være forklaringen, men det er mulig lillesøster bare har bestemt seg for å ta en pause og. Bare for å vise hvem som er sjefen!

Her er noen måter som kan virke for å lokke små bestemte barn til å åpne munnen igjen:
- amme før måltidet slik at babyen ikke føler at livet ved puppen er truet
- la dem leke med maten. Barn styres av nysgjerrighet mer enn sult i starten.
- ta en pause og begynn med blanke ark om noen dager
- gi fingermat

Det viktigste er kanskje å bare være tålmodig? Mamma tar ellers imot tips med takk!

3 comments:

 1. Jeg opplevde noe av det samme! Ikke helt full stans, men han ville plutselig ikke ha ting han "vanligvis" elsker (han har jo bare spist fast føde et par mnd, så man kanskje ikke kalle noe vanligvis ennå?) Her en dag ville han OVERHODET ikke ha den vanlige hirsegrøten til kvelds for eksempel. Jeg visste jo at han var sulten, han var ikke mer trett enn vanlig (så det ut til). Prøvde med både banan og kiwi også, som begge "vanligvis" går glatt ned, men nei. Da kom jeg på at han ivrig hadde tygd i seg noen småbiter grovbrød som smaksprøve kvelden før. Jeg tok fram brødskiva, og da skal jeg si deg det ble fart i sakene. Han jafset i seg to hele skiver (minus skorpe) på rappen! Så kanskje det bare var at han ville ha litt forandring i kosten? ;-) Brød kan forresten kanskje være et alternativ til grøt (han er 7mnd)? Hvertfall hvis jeg baker det selv og putter sunne korntyper i det tenker jeg. Noen tanker?

  ReplyDelete
 2. De er kanskje små, men jammen vet de hva de vil :) Brødskive er jo et ypperlig alternativ til grøt. Dersom de klarer å håndtere skiva er det ingenting i veien for å bytte ut grøten med skive, om de heller vil ha det. Det eneste man skal tenke på er at barna trenger jern i denne alderen. Aprikosmos og leverpostei er fine jernrike pålegg. Spiser de kjøtt til middag får de i seg jern der og.
  Storesøster gikk også gjennom en "ikke mat fra skje" periode. Den gikk over da vi begynte å sette en bolle mat foran henne når vi skulle spise. Hun ble ikke tilbudt noe før hun viste interesse. Det gjorde hun etter et par dager, og da var vi igang med mat fra skje igjen.
  Lykke til, Kristine

  ReplyDelete
 3. Ja, han får aprikosmos på brødskiva, det elsker han. Men jeg må gjemme selve skiva under bordet og bare gi ham en og en bitteliten bit, for hvis han får øye på den vil han bare holde den selv og tygge i seg hele skiva med skorper og det hele. Han skjønner ikke at han er for liten til det og bare setter den i vrangstrupen. Men i dag (endelig) kjøpte jeg baby safe feeder, så nå kan han få skorper i den.

  Ellers har jeg lagt merke til at han er mye mer interessert i mat hvis han spiser sammen med familien. Da kan jeg tilby han omtrent hva som helst og det går ned. Det passer riktignok ikke alltid med måltidstidene hans, vel og merke. Alternativet blir da at jeg "jafser" entusiastisk i meg av maten hans og lager kraftige nytelyder. De er morsomme i den alderen og ;)

  Det har også mye å gjøre med timing, har jeg merket. Jeg får ikke i ham mye hvis det er for lenge siden han har sovet, på den annen side sover han jo best hvis det ikke er for lenge siden han har spist, så jeg prøver å treffe nåløyet i mellom der.

  Lykke til til dere også! :)

  ReplyDelete