Boken

Oppskrift

Foto; yaybiscuits123 (flickr.com)

Vaffler slår aldri feil her i heimen. Idag, som mange andre dager, var de hjerteforma godsakene å finne på bordet. Vaffler av byggmel og vaniljekesam anbefales på det varmeste!

Lillesøster satt forholdsvis rolig på mammas fang og betraktet matbordet. I en akrobatisk blekksprutmanøver fanget lillesøster plutselig mammas vaffel. Det var et nøye planlagt bakholdsangrep - tror mamma, som ble lettere overrasket da lillesøster jafset i seg en god bit vaffel.

De to små tannstubbene viser seg å være ganske effektive. Og når lillesøster først hadde fått smaken på vaffel, da var det ingen vei tilbake. Egg, melk og sukker gikk ned på høykant. Mamma krysser fingrene for at lillesøster tåler egg, tenker at litt melk unntaksvis ikke skader - og sukkeret prøver den idealistiske delen av hjernen å fortrenge.

Det mest fascinerende med hele seansen, hun fikk faktisk i seg et helt hjerte, var hvor flink hun plutselig var til å tygge. Det beviser bare en ting, det er på tide med mer klumper i maten!

4 comments:

 1. ha ha ha
  Du har en liten kjapping.
  Oppskrift forresten? *smiler veldig pent*

  ReplyDelete
 2. En kjapp luring ja! Ellers kan det kanskje ikke kalles oppskrift dette, men en "slumpeskrift" :)

  Byggvafler med kesam
  2 egg
  en smørklatt
  1 boks vaniljekesam - alt dette mikses
  en håndfull hirseflak
  en håndfull havregryn
  2 ss sukker
  en skvett bakepulver
  4-5 dl melk
  byggmel til passe konsistens

  Blir best om den får svelle litt.
  Vi har litt røre til i morgen og... Storesøster er meget, meget glad i vaffel!

  ReplyDelete
 3. Hei!
  Har du noen gode tips til en baby som IKKE vil tygge? Jeg har en gutt på 8,5 måneder som brekker seg straks han får den minste lille bit i munnen, så her må all mat fortsatt finmoses.

  Tips mottas med takke!

  Forresten: Super blogg! :)

  ReplyDelete
 4. Hyggelig at du liker bloggen :)

  Har dessverre ingen magiske tips. Men, det er bare å fortsette å prøve. Det kan være greit å prøve en brødskive, og mat som ikke burde vært finmost - om det er forståelig. Jeg liker for eksempel best at potetmos er helt glatt, jeg synes liksom det er mest delikat da. (Andre liker jo litt klumper). Men en brødskive er en annen sak, den skal jo være fast - det samme skal frukt- og grønnsakbiter. Kanskje din lille luring tenker det samme :)

  Så mitt lite magiske tips; fortsett å prøve klumper i mosen + prøv med brødskive og fingermat og se om det gjør noen forskjell.

  Lykke til!

  Kristine

  ReplyDelete