Boken

Oppskrift


Nå er mangoer billige i butikken! Mamma og storesøster er veldig glade i mango, og nå skal lillesøster også få smake. Mango er en tropisk frukt, og som andre tropiske frukter (eks appelsin, ananas) kan barn få en allergisk reaksjon i huden når de spiser dem. Reaksjonen er ikke farlig, og om de små ikke viser ubehag så er det ingen grunn til at de ikke skal få smake. 


Lillesøster får først en liten bit i baby safe feederen idag, for å se hvordan hun reagerer på denne eksotiske frukten. Den initielle reaksjonen er pur glede, men hun vil helst holde biten og ikke baby safe feederen. 
Mango er en vitaminbombe. Du finner gode mengder A vitamin, B vitamin og C vitamin i den, men også noe jern, kalium og karotenoider. Så dersom første smak av mango går bra, blir det mer mango på lillesøster! Mangoen trenger du i utgangspunktet ikke dampe, men dersom du velger å gi mango som en av de første matvarene kan det være greit å dampe den litt - for å hjelpe til med fordøyelsen.

En super måte å kutte mango på er vist på bildet over. Kutt "kinnene" av, lag et rutenett og vreng den slik at rutene skyves fra hverandre. 

No comments:

Post a Comment