Boken

Oppskrift

Bildet er lånt fra sylvesteroxford.com

Lillesøster er syv måneder idag. Det betyr at hun har spist mat i to måneder. Eventyret startet med en liten snelle som åpnet munnen for alt som ble presentert. Mamma solte seg i glansen, og tenkte at dette var jammen lettvint!

Plutselig var det full stans, ikke en matbit fikk passere leppene. Da var det bare pupp som gjaldt. Mamma fant ingen magisk kur for å få lillesøster til å åpne munnen igjen. Men, etter en stund begynte hun i det minste å spise litt.

Det naturlige da hadde jo vært at lillesøster etterhvert ville ha litt mer mat, tenker mamma. Men, ikke denne jenta. Vi var i status quo ganske lenge. Litt etter litt fikk vi økt mengden mat igjen, men nå aner mamma en ny trend; lillesøster vil bare spise på natta.

Den trenden er ikke en ønskesituasjon for mamma. Lillesøster er rett og slett litt for travel på dagen til å kunne konsentrere seg om både pupp og skje. Det blir med et par munnfuller, både av det ene og det andre - men aldri et helt måltid. Litt irriterende er det, at hun uten den minste anstrengelse kan gå seks timer på dagen uten mat. Det kan hun nemlig ikke på natta. Når det er sagt, tar egentlig mamma dette med ro også. Det er nok en fase. Storesøster var og sånn. En kort, kort periode kan mamma tåle å være nattåpen servering for en travel lillesøster som er opptatt med å oppdage verden.

2 comments: