Boken

OppskriftLillesøster er en carnivore. Det er helt klart at det er slutt på vegetarperioden! Idag gikk gulrøtter og kjøtt ned på høykant.

Etter seks måneder er de naturlige jernlagrene i kroppen til de små tilnærmet tomme, og de trenger påfyll - det er her kjøttet kommer inn. Anbefalingene nå er at våre små får kjøtt tidlig. Jernet i kjøtt tas lettere opp av kroppen enn jern i korn, grønnsaker og frukt.

Akkurat hvilken type kjøtt du starter med er valgfritt. Lillesøster starter med svin, da det var det som stod på vår meny. Når mange velger kylling er dette kun fordi man tenker at smaken av kylling er mildere og lettere blir akseptert. Lillesøster aksepterte kjøtt umiddelbart, på tross av at det ikke var kylling.

Tidlig i kjøtt-karrieren liker mamma å fryse kjøttet separat i egne porsjoner, og ikke lage ferdige middager. Det blir flere variasjonsmuligheter på den måten.

Ytrefilet av svin
evt et annet kutt du måtte ha tilgjengelig, tilberedelsen er den samme.Et stykke kjøtt bakes i ovnen på 125C
Hvor lenge det skal være i ovnen varierer med tykkelsen på kjøttet, men det skal bli helt gjennomstekt. Jeg anbefaler å bruke et steketermometer om du er usikker, kjernetemperaturen skal da nå 75C eller litt mer.

Når kjøttet er gjennomstekt avkjøles det helt, før du kutter det i små terninger. Ved å la det bli helt kaldt blir det lettere å få en fin konsistens på det.

Kjør kjøttet i stavmikseren til det blir som et pulver.

Herfra har du to valgmuligheter;
1. Fordele pulveret i porsjonsbokser og fryse ned
2. Spe ut med vann og kjøre i stavmikseren til du får en pure

Mamma velger alternativ en, og synes at de små kulene er fine å fordele i ulike grønnsaksmoser. Alternativ to kan være greit dersom du vet at maten må bli helt glatt for at den skal aksepteres.

Jeg fryser alt ned, minus dagens porsjon selvsagt. Kjøttet oppbevares i fryseren i inntil en måned. Etter at det er tint varmes det opp kun en gang, og holder i kjøleskapet i et døgn.

Lillesøsters middag bestod av gulrotmos, olje og kjøtt - med et lite dryss rosmarin.

8 comments:

 1. Så fint å høre at lillesøster har appetitt på fast føde igjen :)

  ReplyDelete
 2. Ja, det er stor stas! Venter bare på at lunsj-apetitten skal melde seg.

  Kristine

  ReplyDelete
 3. Flere tips til krydder man kan bruke? :)

  ReplyDelete
 4. Når det gjelder krydder er det bare å kjøre på med det du har i skapet. Eller, alt som ikke inneholder salt! Veldig mange "blandings-krydder" har salt, så det lureste er å holde seg til rene varianter.
  Basilikum, Oregano, Timian, Persille, Koriander, Paprikapulver, Spisskummin, pepper, salvie...
  Bare å slå seg løs i krydderhylla :)
  Husk bare at de har fintfølende ganer som vil kjenne smaken av krydder lenge før du vil - så krydre forsiktig.
  Lykke til,
  Kristine

  ReplyDelete
 5. Tusen takk for supert svar! Du er flink. Og meget inspirerende!! :))

  ReplyDelete
 6. Jeg surfer rundt på loggen din, skulle lagt meg kl ti.. men.. er oppslukt. Jeg har enda et spm.. når lillesøster ikke vil spise, bare ammer du henne da? For hun et vel sulten?

  ReplyDelete
 7. Har lest et sted at persille inneholder mye jern.

  ReplyDelete