Boken

Oppskrift

Vafler er en stor hit her i huset. Pappa og storesøster lager vafler jevnlig, og lillesøster har tidligere startet sin "tygge-karriere" på nettopp vafler. I anledning denne deilige torsdagen har mamma komponert en vaffel også lillesøster kan spise med den største selvfølge. Også litt i anledning at vi ikke hadde nok melk i kjøleskapet, og storesøster var blitt lovet vafler...Babyvafler;

2 egg

1 ss olje

2 ss gresskarkjernemel

1/4 ts bakepulver

1 knivsodd salt

1 ts sukker

2 måleskjeer morsmelkerstatning

1 dl vann

2 dl byggmelBland alt, her spiller rekkefølgen minimal rolle - bortsett fra melet, vent med melet helt til sist. Tilsett først 1dl mel og se hvor tykt det blir, og spe på etterhvert for å få en passe tykk røre.Oppskriften gir ca 5 plater.Dette ble superpopulært. Lillesøster har forkastet middagen i ettertid, og spiser vafler så det forslår. Storesøster ble og fornøyd, og det er jo ikke gitt. Vaflene ble sprø i overflaten og saftige og myke inni. Perfekt for små hender å holde i.

8 comments:

 1. Hvor mye er en måleskje?

  ReplyDelete
 2. Jeg tenker på den skjea som er med i pakken når man kjøper morsmelk erstatning. Det var en sånn i min, Hipp. Omtrent en spiseskje med topp.

  Kristine

  ReplyDelete
 3. Hvor får man kjøpt gresskarkjærnemel?

  Berit

  ReplyDelete
 4. Hva er gresskarkjernemel og hvor kan en få kjøpt dette?

  ReplyDelete
 5. Gresskarkjernemel lager dere selv ved å kjøre gresskarkjerner (selges i de aller fleste dagligvarebutikker :)) i foodprocessoren eller gi dem en runde med stavmikseren :)

  ReplyDelete
 6. Kan disse fryses? og hvordan er de etterpå.. ? =)

  ReplyDelete
 7. Blir disse like seige som vanlige vafler? For det anbefales jo ikke til små barn grunnet risiko for å sette dem i halsen.

  ReplyDelete