Boken

OppskriftMamma tror og håper at vi venter en ny tann! Lillesøster har spist som en sulten fuglunge de siste ukene. Det har resultert i at hun endelig, endelig har lagt på seg. Hele 750g på rett over tre uker! Det er jenta si det!

Men, nå er det mer eller mindre slutt - igjen! Det er bare dag 2, men mamma vil helst opprettholde matinntaket.

Siden lillesøster sier nei-takk til mat fra skje, og ikke klarer å få i seg nok fingermat er vi tilbake til sugerør mat. En smoothie kan egentlig bli et helt lite måltid;Honningmelon-smoothie
1/2 honningmelon
1 banan
5 jordbær
1 ss olje, jeg brukte en toppet ss kokosnøttolje for å få deilig kokosnøttsmak
2 toppet ss Holle hirsegrøtpulver

Det hele kjøres i blenderen til en glatt masse, og kjøles ca 30 minutter før det serveres med sugerør. C-vitaminene i honningmelonen gjør seg godt med jernet fra hirsen. Honningmelonen inneholder 92% vann, så det skulle ikke være nødvendig å tilsette mer vann - men blir den for tykk er det jo bare å spe med vann.

Kald mat kan jo bedøve såre gommer litt, og dette var stor suksess hos lillesøster. Hun drakk over halvparten til lunsj - og det vil mamma si er en anseelig mengde smoothie for en liten kropp.

Vil ellers tipse om sugerøropplæring;
Hell smoothien i en liten plastpose, stikk sugerøret ned i smoothien og klem posen godt inntil. Trykk på posen til smoothien ligger rett ved øverste tuppen av sugerøret. Sett sugerøret til barnets lepper, og klem i vei. Når de forstår at det kommer deilige saker ut av dette røret suger de oftest det de er gode for. Kanskje må du hjelpe litt innimellom.

Mamma måtte igang med sugerørsopplæring igjen. Lillesøster hadde glemt helt hvordan man håndterte disse røra. Men nå kan hun!

1 comment:

  1. Hvor gammel er egentlig lillesøster? Kan man gi dette til en kar på 6mnd ?

    ReplyDelete