Boken

Oppskrift



Oppdragelse kommer senere - MYE senere! Nå er det å utforske som gjelder. Og alt, og da mener mamma absolutt alt, utforskes for tiden ved å stappe det i munnen. Lillesøster spiser løvetann, papir og støv med stor appetitt. Det er til å bli gal av. Mamma undres til tider over hvordan menneskerasen har overlevd når de små er så uforsiktige og stapper alt i munnen. En skulle tro at naturlig utvalg ville ha ført til at bare de litt "smartere" babyene - som ikke stappet alt i munnen - overlevde. Men, slik er det ikke. Denne "stappe-alt-i-munnen" perioden er kjempeviktig for utviklingen til de små. Det er slik de blir kjent med verden.



Når små barn møter hele verden på denne måten, er det jo bare naturlig at de foretrekker å innta fast føde ved hjelp av egne hender. Lillesøster elsker alt av fingermat for tiden. Hun avstår fra både det ene og det andre for tiden, men fingermat - garantert suksess!



Idag har hun sugd og gnagd på en hvitløksmarinert svinekotelett. Kjøttbiten var relativt grå og kjedelig når lillesøster var ferdig med den...

No comments:

Post a Comment