Boken

Oppskrift

Foto; tungphoto

Ikke all mat er så næringsrik fra naturens side, men det betyr jo ikke at man aldri skal spise det.

Ta for eksempel mais. Lillesøster elsker å sitte å plukke mais. Da er det mer motorikken som er i fokus, og underholdningsverdien generelt.

For å sette det veldig på spissen er det beste man kan si om mais at den er underholdende. Og det er jo å sette det veldig på spissen når man tenker på at det finnes mange som overlever på mais alene, nesten. Likevel, sammenlignet med utvalget av grønnsaker vi har tilgjengelig har ikke mais så mye å rutte med.

Mais har mye fiber, og det er bra. I tillegg er den også en god kilde til B-vitaminene niacin og folat. Likevel, mais mangler mange andre næringsstoffer og har generelt lavere næringsverdiene enn andre grønnsaker. Det er  derfor ingen grunn til å bruke mais som en av de første matvarene, på tross av at den nok vil bli godt tolerert. Det finnes mange andre grønnsaker som byr på så meget mer!! Spar maisen, og tilby den som fingermat - det er mammas oppfordring!

Skulle du ønske å tilby maismos til en nykomling i matveien, foreslår jeg å bruke fremgangsmåten for ertemos. Mais gir jo en god søt smak, og litt maismos kan være det som skal til for at en liten skal akseptere brokkoli. Og da, da har jo maisen et større formål - it's all for the greater good!

Puffet ris er forresten også interessant fingermat om dagen, og da - da snakker vi næringsfattig mat. Mamma synes nesten det er som å tilby luft, men når det fører til at en hissig lillesøster sitter stille og ikke lager lyd i fem minutter... Da er puffet ris også helt greit!

3 comments:

 1. Hei :)
  Hvor gammel var jentene dine da de fikk mais?
  Har en pode på 6 mnd, men har tenkt at jeg vil vente en stund med dette, for det må da være lett å sette mais-kornene i halsen.

  ReplyDelete
 2. Husker da min lillesøster satt og plukket mais. Etter et lite blikk vekk fra henne oppdaget vi at hun satt og puttet maisen i nesa. He he.. Frem med pinsetten så var de ute heldigvis :-)

  ReplyDelete
 3. The team genuinely cares about delivering a quality solution in a cost-effective manner. alle casinoer

  ReplyDelete