Boken

OppskriftVi er på fingermaten for tiden. Det er egentlig ikke så lett å få inn mat med skje i disse dager. Lillesøster fanger skjea på vei opp til munnen for å undersøke den litt.

Det er egentlig utrolig vanskelig å få fingermat til å utgjøre noe som ligner på et måltid, så til mammas fortvilelse spiser lillesøster svært lite variert om dagen. Men, dette er vel og en periode som gir seg. Før eller siden må hun jo bli sulten - mener jeg..

Idag har lillesøster spist kavring med mandelsmør til frokost, røde bønner til lunsj (kanskje ti hele bønner, litt av en lunsj..), en middagspose fra Ella's kitchen og tilslutt spaghetti med tomatsaus.De røde bønnene er en ny fingermat-favoritt. Konsistensen er jo utmerket for tannløse gommer, og de har en ypperlig størrelse for små pirkende og utforskende fingre. Bønner generelt er fiberrike og har godt med B-vitaminer. Det er en myte at bønner er proteinrike, men de er likevel et veldig godt alternativ til potet, ris og vanlig pasta fordi de fordøyes mye langsommere.

Nå når den lille blekkspruten min fanger alle skjeer innenfor en liten halvmeters radius er Ella's posene ekstra kjekke. Da er det bare å plugge i munnen, og sprute inn litt næring i håp om bedre nattesøvn. Men, mamma vil jo lage selv!! Derfor har hun saumfart nettet for å finne en slags flaske eller dings man kunne bruke til å få samme "sprute-maten-rett-i-munnen" effekt. Jeg fant, jeg fant!!!

Foto; vapur.us


Disse Vapur "flaskene" er i prinsippet Ella's poser som kan brukes igjen og igjen. Nå venter jeg spent på å få i posten, og skal da oppdatere om den funker like bra som jeg håper den vil.. Jeg har kjøpt disse på ebay.

3 comments:

 1. Veldig spent på om posene funker! Ser for meg at de kan bli et lite mareritt å vaske...

  Får hun bønnene hele? Setter de ikke i halsen???

  ReplyDelete
 2. Jeg er og spent på oppvasken jeg og! De skal vist tåle oppvaskmaskin...

  Jeg gir bønnene hele. Det er jo alltid en viss fare for å sette mat i halsen. Men, det sies at faren for at de setter det i halsen er mye mye mindre om de plukker opp maten selv og stapper den i munnen selv. Det handler om kontroll :)


  Jeg er stor tilhenger av å la dem prøve tidlig! Men, en må alltid føle seg komfortabel med det man gir sine små. Mammaer vet ofte hva sitt barn kan klare. Lillesøster håndterer bønner med letthet, men jeg går ikke fra henne når hun spiser det.

  Kristine

  ReplyDelete
 3. Har du fått posene? Ellas er en kjempehit her i huset og på farten må de gjenbruksposene være geniale.

  ReplyDelete