Boken

Oppskrift
Når jeg var liten var reker noe mamma og pappa delte med de voksne som kom på besøk. Barna likte IKKE reker. Jeg mener, vi kikket på dem og avgjorde raskt at dette var uspiselige monster.

Som voksen synes jeg at er det er lite som kan slå en skive med ferske reker, dill og majones. Særlig nå om vinteren. Sommerreker bruker kreftene sine på gyting, mens vinterrekene svømmer rundt i iskaldt, algefritt vann og legger på seg. Reker på vinteren er fantastisk godt! 

Babyer kan gjerne smake på reker. De fungerer godt som fingermat, og vil utfordre pinsettgrepet. Reker har et svært høyt innhold av protein, og er også en god kilde til jod, vitamin D, selen og omega-3. Akilleshælen til rekene er saltet vi tilsetter - det trenger egentlig hverken babyen eller vi. 

Dersom den lille får smake en reke eller to når dere spiser kan dere fort ende med et barn som liker reker. Da må dere bare gjøre en vurdering på om dere vil inkludere barna i rekekosen, eller om den enda skal være forbeholdt de voksne - som i min barndom.

No comments:

Post a Comment