Boken

Oppskrift

Vær raus, vi har alle en psykisk helse. Det sier verdensdagen for psykisk helse i dag. Vær raus er et utrolig flott slagord, og det gjelder så mye mer enn den psykiske helsa.Vær raus, vi har alle et kosthold!

Når babyen går fra et monotont kosthold bestående av melk ... og melk, til å spise mer varierte - da utfordres foreldrerollen. Alle foreldre var en gang nybegynner foreldre, og akkurat når du begynner å få teken på å «spise, gulpe, sove, repeat», så er det utdatert kunnskap og læringskurven starter på ny. Hvilken mat skal din unge lovende få? I hvilken rekkefølge, og hva er mest optimalt for utvikling?

Det som er fint å tenke på, er at før eller senere spiser alle friske barn. Veien frem til kjøkkenbordet er mer eller mindre kronglete og gjerne mer eller mindre smal, men vi når kjøkkenbordet tilslutt. På tross av ulike matvalg. Det kan være grønnsaker, grøt eller bare fingermat som introduseres - det blir folk av dem alle.

På et tidspunkt tar vi foreldre et valg om hvilken mat vi vil tilby vår baby. Kanskje basert på hva som er normalen rundt oss, eller hva vi har lest om. Likevel, det er lett å få med seg at andre foreldre har valgt noe annet. Foreldrekollegaer, eller fjerne slektninger og andre som egentlig ikke har noe med det, vil gjerne dele hvilke tanker de har om hva du heller skulle gjort. Disse velmente rådene er det lett å avskrive.Det er ofte lettere å tro på egne valg dersom jeg kan avskrive andres veivalg. For dersom jeg anerkjenner at andre også kan ha valgt riktig, da åpner jeg for muligheten for at jeg ikke har valgt det beste - det mest optimale. Og vi vil det beste for barna våre, det optimale.

Vær raus, selv om det koster litt. At naboen serverer grøt, selv om du har valgt grønnsaker eller fingermat undergraver hverken det ene eller det andre valget. Det er flere veier til målet!

Vær raus, vi har alle et kosthold!


1 comment: