Boken

Oppskrift


Lillesøster skal starte mat-karrieren med søtpotet. Søtpotet er lett å like da den er søt som morsmelk. Den er næringsrik og har høyt fiberinnhold. Fiber er en venn når man vil unngå forstoppelse!

Man trenger ikke mye utstyr for å lage mat selv. En gaffel er i utgangspunktet nok, men en stavmikser gjør det jo mye enklere.

 

Jeg pleier å dampe grønnsaker for å miste færrest mulig vitaminer i kokevannet. Når søtpoteten er myk bruker jeg stavmikseren og mikser til det blir glatt. Tilsetter litt av dampevannet for å få riktig konsistens. De fleste liker best maten litt flytende og helt glatt i starten.

Jeg pleier å lage opp store porsjoner og fryse ned i isbitformer eller små bokser. For å unngå for mye søl når spiseskje porsjoner skal treffe oppi små bokser, pleier jeg å fylle mosen i en plastpose, klippe hull i hjørnet og klemme ut.
,

Nå håper jeg bare lillesøster liker søtpotet, for 20 små porsjoner ligger og venter i fryseboksen!

9 comments:

 1. Isbitformer var en god idè :) Det skal jeg legge meg på minnet!

  ReplyDelete
 2. De er liksom akkurat passe "store" for et babymåltid :)

  ReplyDelete
 3. Det står på menyen til Matheo i morgen :)

  ReplyDelete
 4. Hei

  Tenkte jeg skulle prøve meg på dette, men jeg lurer på en ting eller to:)
  Hvor lang tid i forveien tar du opp maten fra fryseren og hvor lenge kan den stå i kjøleskapet, ja og en siste ting.. Varmer du maten opp i microen?

  ReplyDelete
 5. Hei :)

  hvor har du kjøpt de små boksene? de så ut som perfekt størrelse for et måltid for ei lita ei på snart 7 mnd :)

  ReplyDelete
 6. Hvor lenge damper du de?
  de boksene så smarte ut, hvor har du kjøpt de?

  -Line

  ReplyDelete
 7. Det er mange som bruker isbitformer til babymaten... Men jeg lurer, blir ikke det en veldig liten porsjon d eller serverer du den med andre ting, eventuelt flere bite? Lurer også på hvordan du varmer den opp, ... Takk for veldig nyttig blogg jeg kommer til å bruke mye fremover!
  Hilsen bente som skjønner hvis du ikke responderer på et så gammelt innlegg...;)

  ReplyDelete
 8. Her var det mange som hadde spurt om akkurat det samme som jeg også lurer på! Synd for meg og flere at du ikke svarer. :)

  ReplyDelete