Boken

Oppskrift


Blåbær er burde egentlig ikke være forbundet med ordet bare, det er ingenting bare over dem. Uttrykket "bare blåbær" skulle jo tilsi at det var noe ynkelig over disse bærene. Det er det overhode ikke. Blåbær blir ofte referert til som en "super food" på grunn av den høye næringsverdien. Blåbær har mye C og A vitamin, antioksidanter, fiber - og jern!

Blåbærmos;
En kopp (eller mer) frosne blåbær varmes opp på svak varme til de er tinte og saften begynner å lekke ut av bærene.
Dersom du har ferske blåbær kan du mose bærene direkte. Er barnet ditt under 8 måneder kan det likevel være lurt å varme bærene litt, for å hjelpe fordøyelsen til de små.
Bruk så en slikkepott eller lignende til å klemme de fleste bærene flate, slik at mosen blir babyvennlig.
Du kan også bruke stavmikser.
Fiks ferdig - gjort på ... kanskje to minutter

Blåbærmos holder i fryseren i 3 måneder, og i kjøleskapet i 3 døgn. Det høye innholdet av antioksidanter gjør at mosen trolig holder lenger i kjøleskapet, men det er alltid lurt å være på den sikre siden. Etter tre døgn kan kanskje du spise den?Blåbær er motstykket til sviske, og er supre å ha i fryseren dersom de små får diaré. Det er kanskje også lurt å ha i bakhodet om du har en liten som lett blir hard i magen. Lillesøsters bleier ser ofte ut som en sau har laget dem, så mamma gav en god porsjon sviskemos til lunsj.Blåbærene ble servert med avokado. Denne blandingen var en av storesøsters favoritter, og mamma aner en tendens til at de har ganske lik smak de to små snuppene. Erfaringen er og, at avokado hjelper til med fordøyelsen av blåbær - og hindrer at det stopper opp.

No comments:

Post a Comment