Boken

OppskriftEtter noen måneder med fast føde er de fleste klare for litt mer, litt mer av alt; krydder, klumper, konsistenser og mer mat generelt. Når barnet ditt er klar for trinn 2 mat vil variere. Noen spiser brødskive når de er 7 måneder, andre venter til de er 10 måneder. Generelt heter det at trinn 2 går fra 8 til 10 måneder, men overgangen fra trinn 1 er svært glidende.
Det er nå det ordentlige eventyret begynner. Når den lille er klar for litt mer konsistens, da er vi ett skritt nærmere fullverdig deltaker rundt middagsbordet. Trinn 2 barnemat viser til mat som er tykkere og har mer konsistens, enn trinn 1 barnemat. Maten har ofte flere ingredienser, som krever mer av magen. Mange tenker på trinn 2 mat som klumpete. Babyer er klare til å håndtere klumper når de kan "tygge", og har blitt kvitt "skyve-tunga-ut-av-munnen" refleksen.


Så hvordan vet du om din lille håpefulle er klar for mer konsistens, og eventuelt klumper? Den eneste måten å finne svaret er å prøve. Kommer maten i retur, enten direkte eller i form av oppkast, venter du noen dager og prøver igjen. Det er viktig å ikke gi opp prøvingen! Det har vist seg at man har "et vindu" der barnet er åpent for endring i konsistens. Dersom man tilbyr helt moset mat for lenge, vil det bli svært vanskelig å få barnet til å akseptere vanlig mat.
Trinn 2 barnemat er typisk mat med mer fiber, surere mat og mat med mer proteiner. Linser er et eksempel på mat med mer proteiner og mer fiber, og ananas og kiwi er frukter med mye syre.

Oppskriftene under er mat jeg har servert lillesøster. Jeg klassifiserer henne fremdeles som trinn 2, på tross av at hun nærmer seg 10 måneder med stormskritt. Bruk oppskriftene her som inspirasjon, men det som er gøy med trinn 2 er at du virkelig kan få lov til å være kreativ. Miks og match, og finn det din lille gourmet liker aller, aller best.Brød