Boken

Oppskrift


Foto; FreeDigitalPhotos.net
Pærer er super babymat. De er svært skånsomme for magen, inneholder mye fiber, kalium og C vitamin. Det høye fiberinnholdet gjør at pære også hjelper mot treg mage. De får jo gjerne litt treg mage, de små - og da er det greit å ha litt flere varianter enn sviske å by på, tenker mamma!

Pæremos;
Skrell og kutt opp noen pærer, damp til de blir myke og kjør i stavmikser til det blir glatt.Pæremos blir ganske rennende uten å tilsette noe vann. Pæremos er derfor et supert alternativ å tilsette dersom du har laget grøten litt for tykk eller har grønnsaksmos eller fruktmos som er for tykk. Pære er svart næringsrik, den har flere næringsstoffer per kalori enn kalorier per næringsstoff!

Lillesøster likte pæremos, men det viser seg at hun liker det meste om dagen. Hun er vist støtt ganske så sulten. Pæremosen ble servert au naturell og sammen med avokado.

Lillesøster fikk gnage litt på en pærebit mens mamma laget mosen. Det var også kjempestas! Pærebiten var blitt en inntørket trebit når mamma fikk den tilbake.

9 comments:

 1. Høres ut som du har fått deg en liten matmons :)
  Kos dere med maten videre! Vi gleder oss til å følge etter og teste ut tipsene dine.

  Murmel har begynt å følge maten vi spiser veeeeldig med blikket. Hun ser nysgjerrig ut :)

  ReplyDelete
 2. Jeg har også laget pæremos, og tilsatte vann da jeg skulle stavmikse den.... Ho ho ho... Den ble tynn! :-D

  ReplyDelete
 3. Pæremos er en av favorittene her også :) Går ned på høykant!

  ReplyDelete
 4. Hun har næringsvett, det er det hun har :) De er deilige der de sitter og følger maten med øynene. Nesten så en får dårlig samvittighet for å spise..

  Jeg tilsatte og vann første gangen jeg laget til storesøster, og den brukte vi som "vann" i grøten!

  ReplyDelete
 5. SÅ godt med ei tulle som spiser! Her i huset er det helst pupp ho vil ha, alt anna tar ein evighet å få i ho! Skal prøve å koke litt pæremos og håper at det faller i smak:)

  ReplyDelete
 6. Det er litt til og fra med den spisinga altså.. Vi pupper og skjeer litt om hverandre i perioder. Det viktigste er at det skal være hyggelig for alle involverte parter. Morsmelk er jo fremdeles supre greier!!
  Kristine

  ReplyDelete
 7. Hei!

  Hva med fennikel? Kan man lage noe med den også? Den har jo en spennende smak..

  ReplyDelete
 8. Jeg har laget en stor porsjon pæremos nå. Håper den blir fin når den fryses? Tenkte å søte hirsegrøten med den.

  ReplyDelete
 9. Very pleasant and professional work!!!! nye norske casinoer

  ReplyDelete