Boken

Oppskrift


Lillesøster er en av dem som lader seg opp i dagevis, for så å produsere en bleie verdig Guiness rekordbok. Mens de små bare ammer er jo ikke det noe problem i seg selv, men her om dagen var lillesøster med meg på jobbintervju. Det var seks dager siden forrige gang, og det sier seg jo selv at lillesøster så sitt snitt til å gjøre sitt fornødne på jobbintervju!

Etter 40 minutter med høylydt og illeluktende promping, blir lillesøster lilla i ansiktet og presser det hun er god for. Hun lykkes med et smell, og det ender med at jeg må spyle hele tulla i vasken på personaldoen. På vei hjem tenkte jeg at nok får være nok, nå blir det svisker på lillesøster!!

Sviskemos er jo å få kjøpt på glass, men lager du den selv er det MYE billigere. Og det kommer til å gå med litt svisker når små mager skal venne seg til mat. Storesøster synes helt tydelig at hjemmelaget smaker bedre og, men smaken er jo som baken..


Slik lager du sviskemos:
Svisker i en gryte
Vann, nok til å dekke sviskene
Kokes til de er møre
Hell vannet over i en bolle
Mos sviskene med en stavmikser eller blender
Tilsett kokevann til du får ønsket konsistens

Konserveringsmidlet svoveldioksid brukes ofte på tørket frukt, blant annet aprikos og sviske. Det er ingen forskning som tilsier at dette er farlig for friske mennesker, men mange liker best å kvitte seg med mest mulig svoveldioksid når mosen er til babyer. Dersom du legger sviskene i vann over natten, skyller og bytter vann før koking har du kvittet deg med mye. Men du kan også bare koke sviskene. Jeg har gjort det.


Jeg liker å fryse ned sviskepuré i isbitformer. En sviskeisbit kan brukes til så mangt. Er grøten for varm, blir den kjapt riktig temperatur med en sviskeisbit. Er det tenner på gang, så kan en sviskeisbit i baby safe feederen slå to fluer i en smekk - kjøle ned verkende gommer og bidra til en mer samarbeidsvillig mage. Dessuten kan de jo nytes som de er. Og kokevannet, det er nydelig sviskejuice.  
4 comments:

 1. Hei!
  Ble tipset om bloggen din via Cathrine, og her kommer jeg til å følge med =) Har nemlig en liten gutt på snart 6 måneder som nekter alt annet pupp, så jeg er litt frustert nå, men satser på at det går seg til om en stund. Storesøster gapte litt mer villig, så alt jeg får av tips tas imot med takk! Så forresten du skrev at hvis barnet dyttet maten ut med en gang, så er de ikke klar. Akkurat sånn er Håkon, han dytter ut, brekker seg, snur hodet vekk og kniper igjen munnen, så han virker absolutt ikke klar.
  Mitt neste trinn er skaffe et slikt nett, så det skal jeg ut å fikse snarest.
  Gleder meg til å lese mer her inne! Ellen

  ReplyDelete
 2. heeeeeeeei.... Jeg er glad for at jeg fant din blogg, gitt! Her skal jeg følge nøye med!!!! Har selv ei jente på fem mnd og vår utfordring i disse dager er akkurat barnemat (i tillegg til tenner, soving, bæsjing osv...så var visst ikke bare en utfordring likevel, hehe)! Jeg "kan" veldig lite om barnemat og helsesøster refererer kun til hefte om ernæring som vi har fått på helsestasjonen. Men der står det kun at man bør fullamme til 6mnd, men hva gjør man så om puppene er tørrere enn en helt vanlig dag i Sahara? Heldigvis så elsker tuppa vår mat, er kjempeflink til å spise og har spist grøt (svensk havregrøt) siden hun var 3,5 (hoff hoff, som helsesøster sa!). Men nå er utfordringen å balansere måltidene og tidspunkt med soving osv (dvs mindre sutring hehe). Du er herved på min favorittliste...og alle dine innlegg er lest! Tusen takk igjen...føler bare på meg at her vil jeg få gode tips
  PS: Jeg og liker å ha orden i fryseren, liker bambino skjeene, og har bodd i Australia...føler en connection her gitt hihi ;)
  PS2: Krysser fingre for at jobbintervjuet gikk bra til tross for lyder og lukt ;);)

  ReplyDelete
 3. Så hyggelige kommentarer dere :)

  Ellen; Det sies at gutter er veldig glade i puppen, men det vet jeg egentlig ingenting om for jeg har bare jenter. Det eneste en kan gjøre når de ikke vil ha er å være tålmodig og prøve igjen. Så lenge de legger godt på seg er det ingen grunn til å stresse dem. Mat skal jo være GØY!!

  Ingunn; Kul connection!! Og, jeg avventer resultatet av jobbintervjuet - meen tror hun ene som ikke hadde barn fikk en opplevelse hun sent vil glemme :)

  ReplyDelete
 4. Hei,
  Takk for tips om sviskemos. Kjenner meg igjen i historien din :D
  Har du tips om hvor jeg kan kjøpe trygge isbitformer i silikon. Uten farlige plastmaterialer?

  ReplyDelete