Boken

Oppskrift

Foto lånt fra ikea.no

Lillesøster er ikke helt bra i magen. Hun produserer bleier på et løpende bånd. Mormor kom med et godt råd; fin-revet eple.

Eple kan føre til treg mage for noen babyer, og når magen er alt annet enn treg er jo det en svært ønskelig virkning. Lillesøster har fått litt revet eple, men mamma må avvente før hun kan bekrefte eller avkrefte virkningen. Jeg brukte den fineste siden på rivjernet, og eplet ble nesten til eplemos. Lillesøster har ingen apetitt å skryte av, men litt fikk vi lurt inn.

Det er jo verdt et forsøk! Alt er nesten verdt et forsøk - mamma synes nemlig at skittentøykurven begynner å bli veldig full.. Vi har også gitt litt blåbær, men uten de ønskelige resultatene - bare en svært lite ønskelig farge på klærne til lillesøster. Dersom eple alene ikke gjør susen; kanskje en eple- og blåbærkompott?

2 comments:

  1. Vet ikke åssen det er med løs mage, men mamma fikk det samme tipset da min lillebror som liten ikke fikk gått på do over LANG tid. Det meste var prøvd med mer eller mindre dårlig resultat. Men revet eple gjorde susen. :o) gjerne på tom mage om morgenen også.

    ReplyDelete
  2. Kanskje revet eple rett og slett er et universalmiddel for magen?? Det har jo både løselige og uløselige fiber og skal dermed være bra mot både forstoppelse og løs mage. Eller kanskje effektene nuller hverandre ut. Vi merket ingen magisk effekt, men skal prøve det på tom mage for det ene eller det andre ved en senere anledning :)
    Kristine

    ReplyDelete