Byggrynsgrøt



Omtrent halvparten av kornet som dyrkes i Norge er bygg, men det aller meste går til dyrefor. Med tanke på hvor næringsrikt bygg er, hadde det nok ikke vært dumt om vi beholdt litt mer av byggen for oss selv. Bygg inneholder både løselige og uløselige fiber, antioksidanter, B vitaminer og jern.

Byggrynsgrøt lager du slik;
Legg byggryn i vann over natten
Kok dem i bløtleggingsvannet til de blir helt myke (20-30minutter)
Etterfyll vann når det trengs
Stavmiks gryn og vann


Min ble ikke glatt nok med stavmikser, så da måtte jeg frem med sil. Resultatet ble tilslutt en lekker, glatt og myk grøt. Mamma lager som alltid ganske mye. Den ferdige grøten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager. Da er grøten raskt ferdig når den trengs.

Mamma syntes først at dette var mye søl, og var svært i tvil om resultatet var verdt arbeidet - helt til lillesøster fikk smake. Da var all bløtlegging, koking, stavmiksing og siling glemt!

Comments

Popular Posts