Boken

Oppskrift
Erter var IKKE mammas favoritt da hun var liten. Det er nok ikke feil å si at erter var min barndoms skrekk.  Nå derimot liker smaker erter fortreffelig. Mamma undres ofte over om ikke vi voksne overfører våre mat"fordommer" til de søte små. Dersom vi forventer at de ikke vil like noe, tror mamma at sannsynligheten er stor for at de gjør nettopp det - ikke liker.

Erter er en sånn klisje "ikke-liker" mat, for mamma. Lillesøster skal få smake nå! Før mine antakelser om hva hun vil like påvirker henne. For lillesøster er jo enhver ny smak en liten revolusjon. Et lite under. Tenk, det finnes enda mer der ute. Det er ingenting i veien for at erter kan bli en ny favoritt! 

Erter er overraskende næringsrike med tanke på hvor små og unnseelige de er. Erter inneholder A- og C-vitamin, kalsium og ikke minst jern. De smaker søtt og godt. Mamma undres nå over hva man ikke kan like ved disse søte, små, grønne perlene. 

Ertemos
er, som alle moser, meget enkel å lage. Ta en pakke frosne erter, og kok dem til de er ganske så myke. Erter blir mykest om man koker dem, de har seigt skall som trenger å myknes ordentlig. Kjør ertene i stavmikseren/kjøkkenmaskinen og bland ut med kokevannet til du får ønsket konsistens. Det kan være vanskelig å få ertemos til å bli ordentlig glatt på grunn av det seige skallet. Vil du, eller sjefen, at mosen skal bli helt glatt er det bare å sile den. Det gjorde jeg.Lillesøster skal få en spiseskje ertemos i grøten sin. Erter kan jo gi litt luft i magen, og da er det greit å ikke gi henne så mye erter hjertet kan begjære i første forsøk. Så da gjenstår det å se om lillesøster liker, eller ikke liker. Og om magen til lillesøster liker, eller ikke liker..

3 comments:

  1. Hei, vet du når de små kan introduseres for løk og hvitløk? Løk kan vel være ganske så hardt for magen.

    ReplyDelete
  2. Både løk og hvitløk kan gi litt gass i magen, så mange anbefaler å vente til barnet er mellom 8 og 10 måneder. Det er ikke snakk om at løk er allergi fremkallende, men at det er litt røft for tarmsystemet. Lillesøster kommer nok til å få smake før hun er åtte måneder. Som smakstilsetning er jo løk uovertruffen!

    ReplyDelete
  3. takk for svar, lagde pastasaus med løk og hvitløk i går, og hadde veldig lyst til å ta av litt for å mose før jeg hadde i salt og annet. Men turte ikke siden jeg ikke visste når de kunne få litt av dette.

    ReplyDelete