Boken

Oppskrift

Lillesøster er ikke så glad i grøt. Det lille, nydelige ansiktet vrir seg i absolutt avsky når mamma entusiastisk løfter skjea mot munnen hennes. Lillesøsters initielle aksept av grøt var kortvarig, og grøt står nå på ikke lista. Mamma funderer på om det kan ha noe med at grøten foreløpig har blitt tilberedt med vann. Kanskje den blir litt fyldigere og bedre med melk??

En ting som er sikkert er at det ikke blir morsmelk i grøten. Mamma hater brystpumpa, og får det ikke til - synes bare det er søl og forferdelse. Men, dersom alt skulle gjøres korrekt hadde vel det vært det beste.. Det blir morsmelkerstatning i lillesøsters grøt, for kumelk venter vi jo med.


Det er flere grunner til at det er anbefalt å vente med kumelk. Det viktigste er nok at fordøyelsessystemet til spedbarn ikke klarer å fordøye alle proteinene i melka. Kumelk inneholder også mange ulike salter som det er vanskelig for de små nyrene å bearbeide. Et annet poeng er at kumelk mangler vitaminer og mineraler som er veldig viktig for vekst og utvikling i det første året (spesielt E vitamin, sink og jern).

Da blir det en tur på butikken for å kjøpe morsmelkerstatning i et håp om å gjøre grøten mer akseptabel for lillesøster. Synes hun ikke det blir bedre har mamma i det minste noen festlige ansiktsuttrykk i vente.
3 comments:

 1. Jeg lurte bare på en sak når det kommer til kumelk. Gjelder fordøyelsen av kumelk også for yoghurt? Ser jo at mange mødre gir barna sine nettopp dette fra 6-7 månedersalder.

  ReplyDelete
 2. Hei Lise
  Jeg har skrevet et innlegg om yoghurt her;
  http://barebarnemat.blogspot.com/2011/04/yoghurt.html

  Lillesøster har fått yoghurt fra hun var rett over 7 måneder.

  Kristine

  ReplyDelete
 3. Hei, er ikke nan - den type morsmelkerstatning man får kjøpt i vanlig butikk laget av nettopp kumelk?

  ReplyDelete