Boken

OppskriftMamma ble litt for entusiastisk idag.

Dagens middag for storesøster, pappa og mamma var kylling og polenta med spinat. Mamma tenkte at det hadde vært hyggelig om lillesøster også kunne spise litt polenta - "Spinatpolenta med morsmelk og ytrefilet av svin" kunne dagens post hete. Men, på tross av at dette var veldig lovende endte det i fiasko!! Så mamma får vende tilbake til spinatpolenta med morsmelk når lillesøster blir litt eldre.

Det viser seg nemlig at lillesøster ikke er klar for litt struktur i maten helt enda. Polenta er jo litt kornete, og mamma tenkte at det måtte gå helt bra. Så feil kan man ta. Første skje ble mottatt med entusiasme, men total rådvillhet. "Hva skal jeg gjøre med dette liksom?", tenkte lillesøster. Et tappert forsøk på å håndtere denne knudrete maten førte til første nesten ulykke. Lillesøster satt klumpen i halsen. Heldigvis kom den rett i retur! Den og forrige amming..

Mamma gir seg ikke så lett. Den er nok bare litt for tykk, tenkte mamma. Blande den med vann og prøve igjen! Mamma skulle gitt seg, for nå satt det seg virkelig i halsen og mamma måtte hale lillsøster opp og dunke henne i mellomgulvet - og vips der kom biten opp og jammen litt mer morsmelk.

Da var det nok, syntes pappa. Ikke mer polenta til lillesøster. Mamma tinte litt av vår gode venn avockadoen, og nå ammes det over en lav sko for å dekke inn det tapte.

Polenta oppskrift sparer vi til lillesøster blir litt eldre!!

3 comments:

 1. Huff da, fort gjort det der. Fikk hele grøten i retur da jeg prøvde med hele hirsegryn...:S
  Heldig vis slapp jeg den dunkingen i ryggen, min store frykt. Men hvis situasjonen dukker opp rekker man vel ikke å grue seg tenker jeg. :)
  Står forresten i barnematboka mi at spedbarn ikke skal ha spinat, rødbete og stilkselleri pga det høye innholdet av nitrat som kan omdannes til nitritt i kroppen og hemme oksygenopptaket. Ikke vet jeg når spedbarnsperioden er over? Hva syns du om det? Du er og blir vår barnematguru. :)

  ReplyDelete
 2. Rekker garantert ikke å tenke!! Men, det skal sies at første gang begynte jeg å le - litt sånn panisk :)

  Ja, vet mange sier at man skal unngå disse grønnsakene. Og det er sant at nitritt er noe man vil unngå.
  Jeg tenker at en smak av spinat når vi har det til middag går helt fint. Og å suge/gnage på en selleristang. Det er minimale mengder de får i seg. Kanskje ikke så lurt å ha spinat i hvert måltid, men en smak skader ikke! Det er tilnærmet 0% sjanse for å få nitritt-forgiftning av grønnsaker. Nitritt er ulovlig som tilsetning i babyprodukter generelt.
  Noen hevder også at friske babyer har sur nok pH i magen til å håndtere nitritt når de er eldre enn seks måneder.
  Jeg stemmer som alltid for den gylde middelvei.
  Når det gjelder spinat er det best å velge frossen. Nitritt nivåene stiger ved lagring i fersk tilstand.

  Kristine

  ReplyDelete
 3. supert svar som alltid, og jeg føler meg litteranne klokere. :-D

  ReplyDelete