Boken

Oppskrift

Foto; FreeDigitalPhoto.netAnanas er fantastisk! Det er verdens mest solgte frukt, i følge bama.no. Og det tror mamma på. Ananas er en fast del av frokosten i mange land (...mamma drømmer seg tilbake til late backpakker dager i Thailand med frukttallerken til frokost...).

Ananas inneholder mye C-vitamin og er aromatisk og sødmefull på sitt beste. Når du velger ananas i butikken, kan det lønne seg å lukte nederst. Dersom den lukter søtt og friskt er den god. Lukter det ikke noe er den trolig ganske smakløs, og tung søt lukt tyder på at den har passert sine beste dager.

Nå er ananas billig i butikken, ihvertfall på vår Rema1000. Deilig ananas for 10kr stykke.

Ananas er ikke den typiske babymat, men det er ingenting i veien for å gi de små ananas. Den er ganske syrlig, og kan gi litt utslett hos noen - men mamma er ikke så redd for dette utslettet dersom det ikke blir for mye av det. Det er ganske så harmløst! Lillesøster får noen få røde prikker rundt munnen, og de forsvinner kjapt. Dersom de små er disponert for allergier er det alltid best å følge veiledning spesifikt for dette barnet, men nå er mamma så heldig at lillesøster ikke er disponert - så da blir det ananas!

Lillesøster fikk bite litt av mamma sine ananasbiter. Hun syntes først det var i overkant surt og spennende. Men etter et par munnfuller med tilhørende grimaser virket det som om hun vente seg til smaken. Da fikk hun sin egen liten bit i baby safe feederen, og biten sugde hun tørr! I morgen skal lillesøster få litt ananas i yoghurten.

4 comments:

 1. På helsekosten i torvbyen har de tørket ananas som smaker fortreffelig både ør og etter den har vært i stavmikser ;)

  ReplyDelete
 2. oi, elsker at jeg er kommet over denne bloggen !! :)

  ReplyDelete
 3. Takk for tips Madelen! Det må prøves!!

  Og Liv Inger - hyggelig at du liker bloggen :)

  Kristine

  ReplyDelete
 4. Tusen takk for din svært nyttige blogg :)

  ReplyDelete