Boken

Oppskrift


Lillesøster skal få prøve seg på brødskive, hun kan jo tygge. Mamma tenker at skiva er optimal som fingermat, men har mest lyst å minimalisere søl - derfor brød med frukt og grønnsaker inkludert. Det gir  fuktighet, så brødet blir saftig, og en søtlig smak. Maltekstrakt gir B-vitaminer og hirseflak har høyt jerninnhold.


Eple- og gulrotbrød:
2 dl eplemos
2 dl gulrotmos evt finraspet gulrot
1 dl havregryn
2 dl hirseflak
3 dl byggmel
3 dl rugmel
5 dl fibra fullkornsmel eller vanlig hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
3 dl vann
1 ss maltekstrakt
3 ss olivenolje


Bland eplemos, gulrotmos og alt det tørre i en bolle. Varm vann til ca 40C, litt varmere enn om man bruker fersk gjær. Bland maltekstrakt i vannet og tøm over melblandingen. Elt til du får en jevn deig, hel over oljen og elt litt til.

La det forheve i 45 minutter
Hell over i en form
Etterhev i nye 45 minutter
Stekes på 180C i ca en time

Jeg skjærer brødet opp i litt tykke skiver, og fryser dem ned en og en. Brødet er litt i overkant søtt for mamma, så det er reservert til lillesøster - og storesøster, hun liker også søtt. Det er super lettvint å ta opp en brødskive, tine den i brødristeren og skjære den i stykker som er fine å holde i hendene. Her kreves ikke pålegg, om du ønsker å spare på sølet i den spede utprøvingsfase. Men, litt aprikosmos er et ypperlig alternativ om du vil ha noe oppå.

3 comments:

 1. Er så glad jeg fant denne bloggen da det er null info om fast føde å få av helsesøsteren vår! Har laget aprikosmos etter å ha sett det her, lillemor var skeptisk, men saften som ble til overs var populær (blandet ut i vann selvsagt)
  Ha en fin helg!

  ReplyDelete
 2. Så bra at du finner noe dere kan bruke! De er jo litt skeptiske disse små, ofte må det mer enn et forsøk til...
  Håper dere koser dere med maten,
  Kristine

  ReplyDelete
 3. Hei, jeg forsøkte denne oppskriften og brødet svømte over formen etter bare 15 minutter med etterheving. Er du sikker på at det bare er en forms brød?

  ReplyDelete