Boken

Oppskrift

Mamma, storesøster og lillesøster har hatt besøk idag. Fint besøk av noen nydelige små og mammaene deres. Til lunsj serverte vi potetsuppe både til mammaer og babyer. Det er ekstra stas når de små kan spise sammen med oss!

Mamma brukte oppskrift på potetsuppe fra Trines Matblogg, og gjorde noen små endringer for å få en babyvennlig suppe. Denne bloggen er en stor kilde til matglede!Oppskriften på originalsuppa finner du her.

Babyvennlig potetsuppe;

2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
300 gram poteter, i terninger
1 purreløk, kun det hvite, finsnittet
9-10 dl vann
rapsolje til steking

Surr sjalottløk og hvitløk i olje på svak varme til løken blir myk. Tilsett purreløk og poteter og la det surre med. Tilsett vann, og kok opp. La det koke til potetene er møre.
Bruk stavmikser og kjør til en glatt røre.

Nå skiller baby og voksenvarianten veier.

Til en porsjon av babyvarianten kan du tilsette 1 ss hjemmelaget grøtpulver og 1 måleskje morsmelkerstatning, samt vann til ønsket konsistens.

Vi voksne liker nok litt mer smak. Jeg brukte en terning kyllingbuljong løst i ca 1dl varmt vann, og en klype salt. Tilslutt kommer prikken over i'en; ca 1dl creme fresh.
Vi voksne fikk også litt chorizo på toppen. 

Lillesøster var helt uinteressert i suppa, men heldigvis likte babygjestene hennes serveringen. Og mammas voksne gjester, de likte suppa de og!

1 comment: