Boken

OppskriftDet er helt unødvendig å servere en sukkerbumbe av en saftis, når all smoothie kan fryses og bli til næringsrik is.
Denne blandingen er en favoritt her;

1dl appelsinjuice
2dl jordbær, gjerne frosne
2 bananer
Juicen av en liten lime

Oppskriften holder til 8 ispinner omtrent, alt etter hvor mye du eller dine søte små spiser før den er frosset ned... Jeg bruker dette som grunnoppskrift, og bytter jordbærene med andre bær og lime med sitron for å bytte litt på og få litt andre smaker.

Kjør appelsinjuice, jordbær og banan i blenderen. smak til med limejuice. Frys ned i former. Det kan være lurt å la dem fryse over natten, da sitter pinnen godt nok. Vi er ikke alltid så tålmodige, og da blir det ofte litt is ... overalt!


Ispinner kan du kjøpe på Panduro, eller bruke de mer tradisjonelle isformene. Der er utvalget bra om dagen. Europris har noen fine til 25kr og Kitch'n har noen i silikon til rundt hundrelappen (tror jeg..). Jeg har bare brukt noen små glass denne gangen.

Nesten all smoothie smaker godt som is, er min erfaring, men banan gjør seg ekstra godt. Banan gir isen en kremet og god konsistens. Skal du ha en superlett is kan du faktisk bare skjære en banan i to og sette i en ispinne og fryse ned. Kremet og god bananis på en-to-tre!

14 comments:

 1. OI det har jeg aldri tenkt over!! TUSEN takk for et supert tips!! :)

  ReplyDelete
 2. Supermat gir super-is :) Håper isen faller i smak!
  Kristine

  ReplyDelete
 3. Hei! Så fin blogg du har om et tema som opptar mange. Er selv mor til Lille Tulla og har relativt høye ambisjoner om hennes møte med mat.

  ReplyDelete
 4. Hvor tidlig kan barn få jordbær syns du? Det er så mye skremselspropaganda og anbefalinger om å vente til de er et år. Mener du det samme om dette som med andre ting, at dersom barnet ikke er disponert for allergier, så kan man prøve det tidlig? Det er uansett ikke aktuelt enda, da lillegutt kun er 4,5 mnd. Men greit å ha denne oppskriften i minnet, høres ut som noen knallgode is. Elsker smoothie og gojibær er også godt!

  ReplyDelete
 5. Heisann! Fant bloggen din via dette innlegget.
  Har fått mange gode tips til mating av 5 mnds jenta mi. Har prøvt meg på grøtpulveret ditt.. Det tok laaang tid (syns jeg....) og ble nok litt i groveste laget for henne, men nå halvblander jeg med en annen eller frukt. da går det bra...
  Ellers vil jeg takke for tipset om søtpotet. Har laget og frosset mange moser med det som basis. Jeg har med selleri i alt, for det er deilig krydder (selv om det antakelig er risikabelt for dem med allergier...)
  Suuuper blogg.. :))
  Gry

  ReplyDelete
 6. Hei! Håper du "bare" har tatt deg sommerferie, nå savner jeg innlegg her inne ;) Håkon blir ett år neste uke, så jeg gleder meg til å lese hva du har introdusert for snuppa di i ferien. De er vel omtrendt like gamle tror jeg. Håper vi ser deg igjen her inne snart!

  ReplyDelete
 7. http://www.dagbladet.no/2011/08/13/tema/helse/klikk/foreldre/17665385/

  Ernæringsfysiologer mener man ikke vet nok om supermat , som f.eks. Gojibær kjøpt i helsekostbutikker, til å gi dem til barn.

  ReplyDelete
 8. Hei! Slenger meg på Ellen og håper du har det bra og kommer tilbake fra ferie snart :)

  ReplyDelete
 9. Hei sveis!
  Fant bloggen din via Foreldremanualen, og henger meg på som følger! Har en liten datter på 7 mnd, og ei på 7 år. Har glemt alt fra min første, så innføring av mat er like spennende med nummer to. Foreløpig går det mye i grøt og den samme middagsmaten som vi spiser.

  Gleder meg til tips fra deg framover:)
  klem

  ReplyDelete
 10. Lenge siden du har oppdatert :-( Nå gleder jeg meg til lillebror her skal begynne å spise om noen måneder. Da skal jeg bruke bloggen din flittig.

  ReplyDelete
 11. Hei, du har en super blogg! Kommer det noen flere innlegg?

  ReplyDelete
 12. Strålande at nokon lagar ein så flott blogg om eit sånt viktigt tema!!:D Bloggen er no lagra som favoritt, og kjem til å bli brukt mykje i tida framover!!:D

  ReplyDelete
 13. Så glad jeg ble når jeg fant denne bloggen. Har lagt deg til i lista mi!
  Har ei på snart 4 år og ei på snart 4 mnd, og jeg grøsser med tanke på all søppelmaten som er rundt oss. Kvier meg for å kjøpe grøtpulver og middagsglass til babyen min kjenner jeg.
  Ser bloggen ikke er oppdatert på en stund, men håper det kommer flere innlegg her.

  ReplyDelete