Boken

Oppskrift

Blomkålbunn til pizza kan være et godt triks for å øke mengden grønnsaker i et kosemåltid. I oppskriften må vi kvitte oss med litt av væsken i blomkålen, men bunnen er fortsatt næringsrik. Bunnen passer veldig bra som fingermat til babyer fra ti måneder som kan spise ost.




Blomkålbunn eller blomkålkjeks
Et blomkålhode
1 egg
1 dl raspet ost
1ss løkpulver
1ts oregano
1ts hvitløkspulver

Vask og kutt blomkålen i små buketter. 
Kjør blomkålen i kjøkkenmaskin til den blir som ris, eller en masse. 
Varm blomkålen i mikroen i 4 minutter, la den kjøle ned til du kan ta i den.
Ha blomkålmassen over på et reint kjøkkenhåndkle, samle håndkleet rundt og vri ut vann fra blomkålmassen. Dette gjør at bunnen blir mer crispy.
Ha blomkålmassen og resten av ingrediensene i en bolle og bland godt.
Spre utover et bakepapir til ønsket form. Bunnen m være 3-5 mm tykk for å henge godt sammen.

Forstekes midt i ovnen på 150 grader med varmluft. Dersom du skal lage blomkålkjeks kan du gjerne gi den ti minutter ekstra. 

Fyll til hvit pizza
To poteter
2dl Creme fraishe
Rosmarin
Olje
3ss raspet ost




Vask potetene godt, og skjær de opp i tynne skiver. Det beste er å bruke en mandolin. Skyll av potetskivene i kaldt vann, legg dem utover på et håndkle og tørk godt av.
Bland 2ss raspet ost og creme fraishe og smør utover bunnen. Legg potetskiver tett i tett over hele bunnen, og dryss litt rosmarin, 1ss ost og omtrent en ss nøytral olje over potetene.

Stekes på 250 grader varmluft i 10 minutter. 

God helg!



No comments:

Post a comment