Boken

OppskriftUtvalget av fiskekaker i butikken er bra, og mange av dem har høyt innhold av fisk. Det er slutt på de tider der vi kjøpte fiskekaker med 20% fisk. Fiskekaker er god hverdagsmiddag, og godt på skiva. Du kan lage dem selv! Det er ikke så vanskelig.


Jeg har hørt at det liksom bare skal være bra med fersk fisk til fiskekaker - jeg har aldri brukt fersk fisk. Jeg kjøper frossen fisk, gjerne en hvit fast type. Denne gangen har jeg brukt basa eller pangasuis. Den er billig, og smaker godt i fiskekaker.

Basaen  har hatt et litt frynsete rykte i Norge, og nabolandene våre - men det er det lite grunnlag for.
Da vi bodde i Australia brukte vi mye basa, og jeg synes den er kjekk å lage mat med. Smaken er ganske nøytral, og du kan krydre den slik at den passer til det meste. Liker du best torsk eller andre hvite fiske slag, kan du gjerne bruke det i oppskriften.

Hvite fiskekaker
300 g halvtint hvit fisk, gjerne basa
1 egg
1 ss potetmel
1 ts løkpulver
1 liten kvast persille, finhakkes
Hvit pepper
litt salt

Bruk en kjøkkenmaskin til å male fiskefileten til farse. Det er fint om den ikke er helt tint, da blir konsistensen på farsen best. Rør inn egg, potetmel, løkpulver, nykvernet hvit pepper og finhakket persille. Tilsett en passe mengde salt. Skal babyen spise disse kan de klare seg helt uten salt - dersom resten av familien skal smake vil jeg anbefale litt salt.

Stek på middels varme i fem minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.

Spises direkte fra panna, på brødskiva eller til middagen!


No comments:

Post a Comment