Boken

Oppskrift





Scones er utrolig kjekt fordi det blir så raskt ferdig, men så kjedelig fordi de smaker egentlig bare godt rett etter at de er ferdige. Min mamma har funnet en løsning; raske rundstykker laget med veldig bløt deig, hevet over varme og satt med skje. Det tar litt mer tid enn å lage scones, men det er verdt det - for de smaker minst like godt dagen etter! Mamma har selvfølgelig ikke oppskrift, det handler jo om konsistensen på deigen og litt sånn og litt sånn... Her er en oppskrift, begynn med den - og varier meltyper når du bli kjent med konsistensen. Chiafrøene gjør at rundstykkene blir saftige og gode. Skal du kutte dem ut, bør du redusere vannmengden. 

Oppskrift
5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
2,5 dl rugmel, eller et annet grovt mel du har i skapet
2 ss chiafrø
7 - 8 dl vann, lunka
1/2 pose tørrgjær
Evt. Litt salt





Sett stekeovnen på 220 grader. 
Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Deigen skal være bløt, men likevel «henge sammen» når du rører - sånn at deigen samler seg rundt sleiva og mot midten når du rører, men renner tilbake når du stopper.
Dekk bollen med lokk og la det heve 20-30 minutter på rist over varmt vann i kummen. 
Bruk spiseskje til å sette rundstykkene på stekeplate. 
Blir ca 18 rundstykker.

Stek på varmluft midt i ovnen i ca 15 minutter

Disse er såpass flate at de egner seg ekstra godt som fingermat - lette å holde for små hender. De egner seg også godt som kveldsmat for hele familien etter en tur ute i regnet, eller som nistemat i barnehage og på skole. 

No comments:

Post a Comment