Oppskrift
5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
2,5 dl rugmel, eller et annet grovt mel du har i skapet
2 ss chiafrø
7 - 8 dl vann, lunka
1/2 pose tørrgjær
Evt. Litt salt
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Deigen skal være bløt, men likevel «henge sammen» når du rører - sånn at deigen samler seg rundt sleiva og mot midten når du rører, men renner tilbake når du stopper.
Dekk bollen med lokk og la det heve 20-30 minutter på rist over varmt vann i kummen.
Bruk spiseskje til å sette rundstykkene på stekeplate.
Blir ca 18 rundstykker.
Stek på varmluft midt i ovnen i ca 15 minutter
Disse er såpass flate at de egner seg ekstra godt som fingermat - lette å holde for små hender. De egner seg også godt som kveldsmat for hele familien etter en tur ute i regnet, eller som nistemat i barnehage og på skole.
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)
ReplyDeleteFor the excellent company Begin with the internet site,
ReplyDeleteIf that is not the case, then it will definitely have a negative impact on both the gaming experience and nye casinoer itself and the perception of the casino in question. All services offered should be equally good.
ReplyDelete