Boken

OppskriftOg enda mer viktig, lillesøster har minibursdag idag. Hun er nå 6 måneder, og mamma tar seg i å tenke den tanken som man som ubekymret barn er helt uforstående til; "tiden flyr"!!

I løpet av en måned har lillesøster prøvd, likt eller avskrevet;
vann
søtpotet
avokado
erter
potet
gulrot
selleri
agurk
sviske
aprikos
hirsegrøt
banan
hjemmelaget grøt
gangekjeks
pæremos
kjøttkraft

og ikke minst tran og iskrem!

Noen favoritter har nok utpekt seg. Lillesøster liker;
Hirsegrøt med morsmelkerstatning, litt olje og aprikosmos
Avokado og pæremos
Avokado og ... egentlig hva som helst. Avokado er en stor hit
Søtpotet, erter og litt olje

Kunne hun velge ville hun nok hatt en reprise av iskrem spising, men det er bare når storesøster har bursdag. Lillesøster spiser godt, og liker mat. Det er jo ingen selvfølge. Utfordringen blir jo større om din lille spire klemmer leppene sammen og kikker på det med mistenksomme øyne. Mamma er takknemlig for at lillesøster gaper som en fuglunge, enn så lenge. Det kan snu.

Nå er vi klar for to måltider til dagen. Mamma tror at lillesøster har hatt lyst på mer mat en stund, og ren mamma-latskap har hindret det. Vi starter med lunsj i morgen! Mamma velger lunsj, fordi lillesøster ikke er så flink til å huske at hun må amme om dagen. Lillesøster vil helst amme hele natta, og bruke dagen til ting som er mer spennende. Derfor er mamma redd at om hun begynner med frokost vil dag-amming helt forsvinne, og det vil ikke mamma. Morsmelk/erstatning er en veldig viktig del av næringsinntaket enda!

Hurra for seks måneder og en måned med fast føde, og måtte to måltider bli like gøy som et!

No comments:

Post a Comment