Boken

Oppskrift
Lillesøsters første lunsj bestod av bananmos, og den ble mottatt med glede og begeistring. Banan er alle foreldres gode venn. Den kommer ferdig innpakket, har ikke frø som kan settes i halsen og har en behagelig konsistens for små gommer.

Banan er næringsrik! Den inneholder kalium og fiber i mengder, men også B- og C vitaminer. Banan kan man starte med tidlig.

Mamma har erfart at det er to ting man gjerne vil vite om banan før man forer opp sin sultne ulv med for mye banan;
- mye banan kan gi forstoppelse
- bananfrøene og "trådene" kan se ut som blod i avføringen

Det siste har mamma erfart med storesøster. Det ble en panisk tur til lege. Legen anbefalte mamma å kutte ut melk i 12 uker, for noen babyer som ammer reagerer på melk. Mamma kuttet selvfølgelig ut melk dersom det kunne hjelpe storesøster. 10 uker gikk det, før vi skulle en tur på helsestasjonen. Helsesøster lo og sa at den melkekutten nok var helt unødvendig, hun var 99% sikker på at det bare var banan. Og hun hadde rett. Mamma er enda bitter på den legen som kostet henne 10 uker uten caffe latte!!

9 comments:

 1. Banan kan også se ut som små marker i bleia, det er vår erfaring fra første gang lillemann spiste banan. Når han bæsjet så det ut som masse små marker i bæsjen, så ho mor måtte studere bleia nøye for å forsikre seg om at det ikke var noe som levde.

  ReplyDelete
 2. Små brune marker ja. Deilig detaljert :)

  ReplyDelete
 3. hei!
  Du sier man kan starte tidlig med banan, men hva er tidlig? : )

  ReplyDelete
 4. Bananer kan introduseres fra 4 måneders alder, men det er jo anbefalt å vente til barnet er 6 måneder før man introduserer fast føde :)
  Kristine

  ReplyDelete
 5. Her sto vi og studerte bæsjbleien veldig nøye mens julemiddagen ventet på oss. Vi lurte fælt på hva de trådene var, og kom til at enten var et kosdyr fortært, eller så var det banan.. det var sistnevnte ;)

  Btw, super blogg!! :D

  ReplyDelete
 6. Man får et nytt forhold til basj etter at man blir foreldre. Den blir observert og evaluert.. Det er liksom helt naturlig å stå med hodet i bleia å fundere, mens middagen venter!
  Takk for hyggelig kommentar,
  Kristine

  ReplyDelete
 7. Et lite tips er å kutte bananen i skiver og legge det i frysen for banan holder seg jo ikke så lenge... Så er det bare å lage havregrøt til de små, og når grøten er ferdig kaster du oppi noen bananskiver. På den måten blir grøten smakrik og avkjølt av de frosne bananene.

  www.nesebakken.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. Det er supert å fryse ned banan! Kremkonsistensen holder seg, og en slipper å kaste små (eller relativt store) bananrester.
  Jeg har bare brukt det som fingermat og i baby safe feederen, men skal prøve dem i grøten og.
  http://barebarnemat.blogspot.com/2011/01/tenner-er-trbbel.html
  Takk for tips!
  Kristine

  ReplyDelete