Boken

Oppskrift

Foto Paul

Storesøster er veldig generøs, og deler gjerne med lillesøster. Mamma håper at det varer, men innser at hun må passe godt på. Lillesøster har allerede hatt både egnede og mindre egnede matvarer i munnen.

Storesøster elsker frysetørka jordbær. Det er som godteri! Idag hadde hun fått litt jordbær i en kopp. Mens mamma hentet vann, delte storesøster jordbær med lillesøster. Mamma kom tilbake og lillesøster satt og gomlet fornøyd på et jordbær som den største selvfølge. Det viste seg å fungere veldig bra med frysetørka jordbær til lillesøster.

Jordbær er en flott kilde til C-vitamin og antioksidanter. Mange tenker på jordbær som allergi-mat, og dette er nok grunnen til at man før utsatte introduksjon av jordbær til babyen var 10 til 12 måneder. Ny forskning viser derimot at det ikke har noen hensikt å vente med introduksjonen hos barn som ikke er disponert for allergier.

Så vi er igang! Hurra for at vi nærmer oss sesongen for norske jordbær. Da blir det stooore boller med ferske, søte, nydelige jordbær til hele familien.

4 comments:

 1. Hehe, kjenner til det at storesøstre kan være gavmilde ;)
  Det er jo som du sier veldig hyggelig og noe jeg håper vedvarer, men jeg ble litt stressa da jeg oppdaget av hun også hadde delt av smartiesen sin.. Jeg fikk lirket den ut da heldigvis. En må følge godt med!
  Fine nyheter at jordbær ikke er like "forbudt", jeg elsker det og gleder meg til sesongen.

  ReplyDelete
 2. Hva er frysetørka jordbær da mor? Åssen gjør man det? :)

  ReplyDelete
 3. Lillesøster har prøvd nonstop. Den ble oppdaget da det plutselig rant grønt spytt ut av munnen hennes... Vi fikk også lirka den ut, men det var lillesøster aldeles ikke fornøyd med :)

  Mor har altså aldri frysetørket noe selv, men kjøper i butikken :) Det skal være mulig å gjøre selv, og er noe jeg har hatt lyst å prøve lenge! Frysetørking tar godt vare på næringsinnhold, så det er fin erstatning til frisk frukt!

  Kjøper i butikken. De fleste Mega butikker har beger med bringebær, blåbær og jordbær - "just strawberries" etc. Det går farlig fort tomt :)

  Kristine

  ReplyDelete
 4. oi, må sjekke neste gang jeg er i byen da, MEGA på gressvik, som forøvrig nå er en sagablott, har jo ikke hatt disse delikatessene. Skal ut å speide etter disse i morgen den dag! ;P

  ReplyDelete