Boken

Oppskrift

Foto; shopnaturally.com.au


I påsken har vi gjort følgende konklusjon;
lillesøster foretrekker å suge i seg maten - det gjelder både melk og annen mat.

Det er jo helst sånn at vi ønsker at de skal lære seg å spise, ikke drikke seg mette. Det er jo det de har gjort til nå i livet... Å drikke seg mett blir liksom for lettvint.

Likevel, i en overgangsperiode kjører vi mat med sugerør. Mamma er lei av at lillesøster fnyser indignert mot skjeen for så å være så sulten at hun nesten spiser opp hele puppen... Dessuten er det fullstendig urealistisk å forvente at en fullammende lillesøster på åtte måneder skal kunne sove hele natten.

Og, sugerørmat kan jo være ganske næringsrikt. Det er ingenting i veien for en middags-smoothie med biff, gulrot, potet, olje, morsmelkerstatning og et dryss persille.

Lillesøster bruker foreløpig bare sugerør av vanlig type. Men, mamma vil kjøpe en sugerørflaske! Jeg har tidligere delt min entusiasme for foogo-produkter laget av thermos. De lager fine sugerørflasker også, såkalt funtainer. Mamma tror at lillesøster ønsker seg den som er avbildet øverst...

Det er forresten rart at produsenter av flasker skriver på sugerørsflasker at de er til 18mnd+. Er det en ting de kan de små, så er det jo å suge. Det er bra å introdusere sugerør nå, mens de enda vet hvordan de skal suge. Noen glemmer det til de blir 18mnd, og da må de jo lære det helt på ny.

2 comments:

  1. Jeg kjøpte faktisk sugerørkopp til min lillemor på 6 mnd i dag, og stusset også på aldersmerkingen på den. Dette var Boots sin og det stod 12mnd+ på den. Vi blandet ut fruktmos med vann her om dagen, ga lillemor dette i en kopp med sugerør, og hun sugde av hjertens lyst. Blåste litt bobler i fruktsaften innimellom også. ;)

    ReplyDelete
  2. Det er jo utrolig praktisk når de kan bruke sugerør. Det er lett å få tak i et sugerør, når man har glemt koppen!

    Bobleblåsing driver både storesøster og lillesøster med :)

    Kristine

    ReplyDelete