Boken

Oppskrift

Foto; babyblues.com

Etter en lang periode med mat-entusiasme og fremgang på både spiseferdigheter og vekt, er det nå full stans igjen. Mamma har mistet tellingen, men det har totalt blitt noen sultestreiker i løpet av de fire månedene lillesøster har spist fast føde. Denne gangen kjenner mamma at tålmodigheten er litt frynsete, for null matinntak på dagen er ensbetydende med mer flytende føde på natta. Lillesøster er en ni måneder gammel plutt, som tror hun skal fullammes..

Mamma bestemte forrige uke at fra nå av skulle det jobbes med nattesøvnen. Vi er langt fra Ferber (gråt deg i søvn mannen) entusiaster, så det skulle være en langsom prosess - gradvis forskyve ammingene lenger og lenger ut på natta, til de var helt borte. Og det gikk så bra, så bra! Mamma skimtet muligheten for å sove en hel natt i strekk i umiddelbar fremtid.

Plutselig bestemte lillesøster seg for å starte ny sultestreik. Null, og da mener jeg null, fast føde i to dager er uforenelig med avvenning av nattmat! Så da er det bare å trekke pusten dypt inn, og innstille seg på en periode med mye nattmat og ikke nattesøvn.

Til lillesøsters forsvar spretter det tenner ut på alle kanter, men likevel - mamma vil sove!

PS! La oss holde det mellom oss at vi ammer på natta enda, det er jo ikke "ønskelig" har jeg forstått på helsestasjonen..

7 comments:

 1. Kjenner at jeg har full forståelse for det der, slitsomt!! Jeg har for første gang på 9 måneder sovet mer enn 2 1/2 time i strekk i ca 2 uker nå, lillebror sover om natten i stedenfor å spise!! Takk og lov ;) Det kommer til å gå over hos dere også ;)

  ReplyDelete
 2. Takk og hurra for lillebror!
  Det er egentlig letter å takle nå, med lillesøster, for jeg vet jo at det går over. Storesøster sover jo hun, og hun var en hai etter nattmat - lenge..
  Kristine

  ReplyDelete
 3. Det går jo over! Heldigvis! Men det er jammen meg tungt når det står på. Her nattammet vi til han pakket inn puppen selv på 11-månedersdagen (til mammaens store fortvilelse, det var jo så kos å amme.......) Sikkert ikke noe de liker på helsestasjonen, men samme det vel. På ammehjelpen sine sider står det at det er OK nemlig ;) Men søvn ja, det er en fin ting :)

  ReplyDelete
 4. Huff, helsestasjonen steiler ja! Savannah på 10 mnd har perioder da ho ammer 2-3 gonger på natta; som de siste nettene. Blir kjempetrøtt av det, også baller det litt på seg slik at det blir lite spising på dagen også. Ho er vel stappmett tenkjer eg..:)

  ReplyDelete
 5. Må bare si at du inspirerer meg! Jeg har begynt å lage masse hjemmelaget barnemat nå, og i går/dag lagde jeg hjemmelaget grøtpulver... det var litt av en prosess for jeg lagde mye men det falt i smak! Jeg lagde og nektarinmos etter å ha lest her og lagde også ferskenmos med samme fremgangsmåten...

  Avokadomos lagde jeg og i går og frøys ned, blir spennende å se om den lille liker det!

  Takk for en god blogg med gode oppskrifter, stå på videre!

  Hilsen en stor fan! ;)

  ReplyDelete
 6. Det med helsestasjonen tar jeg med knusende ro :) Synes de er litt VEL opptatt av sammenhengende søvn. Jeg tror det finnes flere faktorer i regnskapet enn akkurat den sammenhengende søvnen! Så vi slutter med nattmat når lillesøster er klar, ikke når helsesøster synes det passer.. Men, ja - tror hun er stappmett på dagen :D

  Synes det er fantastisk å høre at bloggen inspirerer til hjemme"mekking". Jeg brenner jo litt for at hjemmelaging skal være et alternativ foreldre føler seg trygge på å bruke!

  Kristine

  ReplyDelete
 7. Jeg er glad for å lese at du også fronter å lytte til barnet først og fremst. Jeg har selv hatt noen frustrerende besøk på helsestasjonen hvor jeg skal forklares at lillemann ikke trenger nattamming lenger nå som han er over 6 mnd. Takk Gud at vi også har ammehjelpen som gir mer balansert veiledning og støtte :) Så trenger vi ikke føle at vi gjør noe galt når vi hører på barna våre.

  ReplyDelete