Boken

OppskriftPile of young cleaned fresh new potatoes for vegetarian and vegan cuisine or for use in salads and cooking as a vegetable rich in carbohydrate and nutrientsFysj, dette var ikke godt. Lillesøster vrenger ansiktet i ren avsky og jobber raskt med tunga slik at all den deilige hjemmekokte og omhyggelig moste poteten faller ned på gulvet. Det måtte jo komme, tenker jeg - at noe som er så kjærlig tilberedt blir så ettertrykkelig forkastet. Da er det bare å finne frem en porsjon avokado for å mette en sulten, men kresen, lillesøster.Potet er mild i smaken, lett og fordøye og full av C-vitamin. Den skulle derfor være ganske perfekt nå i starten. Lillesøster er ikke enig, og det er hun som bestemmer. Det morsomme er at hun kanskje har glemt avskyen i morgen, og da vil ta for seg av potetmos. Små barn er rare slik. At de forkaster noe den ene dagen, betyr ikke nødvendigvis at de ikke liker for all ettertid. Prøv igjen imorgen, dagen etter - og så plutselig er poteten akseptert.

Buttered mashed potatoes in glass bowl with spoon set on a granite counter beside asparagus bunch

Baby-potetmos lager du nesten som du lager potetmos til deg selv. Kok potet, skrell den og mos med en gaffel eller en "potetmoser" (noen ting på kjøkkenet kan jeg vist ikke navnet på). Bland i litt morsmelk/morsmelkerstatning og litt olje/smør uten salt. Potet blir litt seig og ekkel dersom du bruker stavmikser/kjøkkenmaskin.

Mosen må være glatt og fin i starten, jeg tror kanskje det var feilen. Mosen var ikke moset omhyggelig nok. Eller kanskje lillesøster heller vil ha mandelpotet, ikke Pimpernel? Vi prøver igjen en annen dag!

3 comments:

 1. Takk for fin blogg!:)
  Fungerer det å fryse potetmos?
  frk Silje

  ReplyDelete
 2. Svigermor har en kresen datter som absolutt ikke liker klumper i potetmosen, selv om hun er så og si voksen ;)
  Så svigermor har fått tak i en potetpresse, som rett og slett ser ut som en hvitløkspresse! Så skviser hun potetene gjennom den og vips har man klumpefri mos ;)
  http://www.biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Tilbehor/Potetpresse-47318/

  ReplyDelete
 3. Hvis man ikke har en slik genial potetpresse har jeg også lest at man kan trykke poteten gjennom en sikt med en skje. Må prøves, for her kom poteten moset med gaffel i retur sammen med forrige måltid...

  ReplyDelete