Boken

Oppskrift


Foto; mollers.no
Lillesøster har ikke fått tran. "Hun gulper sånn" har vært mammas unnskyldning for å slippe unna tranen. Mamma liker ikke tran selv, og tror da automatisk at lillesøster heller ikke vil like tran.

Lillesøster har fått D-vitamindråper. Litt sånn av og på, når mamma husker det. Det har mamma hatt dårlig samvittighet for! Både at lillesøster ikke får tran og at mamma attpåtil klarer å glemme disse dråpene innimellom.

Da mamma skulle plukke ut morsmelkerstatning til grøten tidligere i uka ble det veldig viktig at denne inneholdt mye omega 3. På vei hjem fra butikken tenkte jeg; det er jo helt latterlig å være så opptatt av det, også ikke gi lillesøster tran - for ikke å snakke om å ikke ta tran selv.

Tran har vært en kilde til skrekk og gru for generasjoner av nordmenn. Og vi lider oss gjennom disse dråpene for å få i oss D-vitamin. Det er jo lettere når solen gjør den jobben, synes mamma. Tran er også en naturlig kilde til omega 3 fettsyrer, A- og E-vitamin. Rett og slett næring i hver dråpe.

Kostholdet vårt generelt inneholder ofte litt lite omega 3 fettsyrer, og disse er spesielt viktige for utvikling av hjernen og nervesystemet til små barn. Derfor; i dag gikk startskuddet for hele familien. Prosjekt tran har startet. En for alle, og alle for en!

Først svelget pappa med største selvfølgelighet, og overbeviste oss andre om at det ikke var noe å være redd for. Storesøster fulgte på med en liten rynke på nesen, men ingen større protester. Lillesøster gapte etter mer, mens mamma brakk seg til hun var helt sikker på at middagen ville komme i retur. Det gikk bra! Tror fordommene tok overhånd. I morgen kveld er det ny omgang

4 comments:

 1. He he.. Tar tran hverdag og syntes faktisk smaken er helt grei :)

  ReplyDelete
 2. Jeg SKAL ta hver dag, men synes IKKE det er helt greit... :)

  ReplyDelete
 3. Kom over denne bloggen i dag, veldig fin!
  Bra at flere slår et slag for hjemmelaga barnemat!

  Det finnes alternativer for tran hvis du ikke skulle synes det smaker bedre etterhvert i forsøket..
  Vi går for EyeQ og Udos choice, så får du bra oljer både fra fiske- og planteriket :)

  ReplyDelete
 4. Takk for hyggelig kommentar!

  Jeg klarer etterhvert å svelge uten brekninger, men takker for tips - det skal sjekkes! Nå må jeg ha et glass juice klar til å drikke umiddelbart..

  Fikk lyst på et par tinge til snellene mine når jeg var inne på minimalen bloggen din :)

  ReplyDelete