Boken

Oppskrift

Lillesøster liker ikke flaske. Flaske er en uting som er ensbetydende med at mamma, dvs puppen, beveger seg utenfor rekkevidde. Mamma og lillesøster er ikke helt enige om den holdingen til flaska. Og nå, ikke nok med at det forventes at hun skal åpne munnen for skjea - nå kommer det plutselig vann ut av den plastdingsen som blir plassert i munnen. Lillesøster er ikke helt sikker på hva hun synes om det heller. Koppen er i det minste god å tygge på, og har fine håndtak å holde i!
Det er ikke helt nødvendig med vann enda, men det skader ikke å øve litt. Rundt seks måneders alderen har mange babyer blitt eksperter på å dytte ting i munnen. Alt skal undersøkes med tunga. Jeg tenker at det er lurt å lære helt fra starten at det er vann i koppen. Mat + Vann = sant.
Nå skal jo så små babyer helst ikke drikke seg mette på vann, for det er jo ikke så mye næring i det. Men litt sutting og biting på koppen er læring og spennende lek.

Vi liker kopper med myk tupp, som lillesøster kan sette sine tannløse gommer i og bite av all kraft. Vi bruker koppen på bildet øverst, fra Tommee tippee.


No comments:

Post a Comment