Boken

Oppskrift


Før var fisk noe man ventet lenge med å introdusere. Gjerne helt til 10-12 måneder. Man var veldig redd for allergi. For fisk er sånn, at dersom man er allergisk er man gjerne veldig allergisk. Derfor tenkte man før at det var best å vente litt. Nyere forskning viser derimot at det ikke lønner seg å vente med fisk. De som er disponert for allergier må gjerne vente, men for oss "udisponerte" er det bare å hoppe i havet!

Hvit fisk har mindre allergener enn rød, derfor kan det jo være en ide å starte med hvitt. Fisk er kjernesunt, særlig med tanke på naturlig forekomst av omega 3 fettsyrer. Men, vi må ikke glemme protein, vitamin B12, selen og jod. Fet fisk, som laks og makrell, er også en viktig kilde til D-vitamin.


Lillesøster har prøvd seg på torsk idag. Når du velger fisk, vær nøye med lagringen av den. Fersk fisk skal optimalt oppbevares på is i kjøleskapet kortest mulig tid før den tilberedes. Frosset fisk er litt lettere. Den holder i fryseren så lenge produsenten sier. Når du velger frosne produkter, velg ren fisk uten noen tilsetninger som salt. Tin produktet i kjøleskapet, eller i kaldt vannbad. Etter at fisken er tilberedt holder den i et døgn i kjøleskapet og to måneder i fryseren.

Babytorsk;
Et lite stykke torsk, jeg brukte ca 50g
Bakes i ovnen på 200C i 15-20min, eller til den er gjennomstekt
Moses med gaffel


Lillesøster fikk servert torsk, hirsekorn med timian, morsmelkerstatning og gulrot. Ettersom lillesøster sluker tran uten å blunke, var det ingen overraskelse at hun likte dette!

1 comment:

  1. Hei :)
    Veldig fin og informativ blogg! Men jeg lurer på en ting, hvorfor bruker du morsmelkerstatning i så mange av oppskriftene?

    Ma

    ReplyDelete