Boken

Oppskrift


Det har vært en av de dagene der en alltid befinner seg et skritt bak. Da vi kom til middagstid var lillesøster supersulten - mamma hadde glemt å gi henne lunsj..

La oss se positivt på det, tenkte mamma. Lunsjen stod jo ferdig tint i kjøleskapet. Den ble til middag! Lillesøster satt i stolen sin og sa høylydt fra om at maten var på overtid, så mamma hoppet over hele oppvarmingen. Og det viste seg at kald mat var riktig så godt.

Mamma vet ikke om hun var så sulten at hun hadde spist hva som helst, men mye spiste hun. 

Det kan jo være greit at hun liker kald mat, tenker mamma. Når vi er ute på tur er det jo kjekt å slippe å lete etter nærmeste mikro!

3 comments:

 1. Hehe, kjenner meg igjen. Har mang en gang måttet stå stresset med plastboksen rennende under glovarmt vann for å få den fra kjøleskapkald til barnemunnlunken i løpet av sekunder. Og mikrobølgeovn er jeg skeptisk til å bruke. (Hva tenker du om det?)
  Men jeg tror også at det ikke hadde vært nødvendig alltid. Han drikker jo kaldt vann :)

  ReplyDelete
 2. Blir lett litt varmt i toppen når de små er sultne og maten frossen!

  Jeg bruker mikrobølgeovnen. Man blir jo frarådet å bruke den med tanke på at maten blir veldig ujevnt oppvarmet. Det blir såkalte "hot spots" der barn, eller voksne, kan brenne seg stygt.
  Jeg tenker at man kan unngå slike hot spots om man er litt forsiktig. Bare tiner maten lett og så rører til den er jevnt temperert - før man evt varmer videre opp.
  Med tanke på næringsstoffer har mikrobølgeovn vist seg å være på linje med annen type oppvarming.
  Matportalen har skrevet et bra innelgg om morsmelk og mikrobølgeovn for nybaktmamma.no;
  http://www.nybaktmamma.com/Kosthold/Morsmelk-i-mikrobolgeovn.html

  ReplyDelete
 3. Her har lillemor spist kald mat lenge. Virker faktisk som hun fortrekker det fremfor varm. :D Men varierer, er jo enklest for mamma om hun spiser begge deler.....;P

  ReplyDelete