Boken

Oppskrift

Mamma rakk såvidt å si hurra for litt rutiner i hverdagen, før hun satt parkert i stolen med to febersyke tuller i fanget. Glemt er gårsdagens jubel for forutsigbarhet og tre måltider. Idag snakker vi null måltider og ikke mindre enn seks høneblunder, alle i mammas fang - hvor også storesøster oppholdt seg.

Så hva gjør man da - gleder seg over nye isbitformer med lokk!

Foto lånt fra plast-team.com

Jeg har funnet ut at det hadde vært deilig å ha noen helt små isbitformer til å fryse ned sviskemos. Dersom det blir for mye sviskemos blir det så veldig mye bleieskift-arbeid. Mamma har vært på jakt ganske lenge, og fant til stor glede fine, fine former på Europris. Og da er jo prisen også svært gledelig - 12,90! Disse er uten BPA, da de er merket som plasttype 5. Isbitformer er ikke beregnet for varm mat, så mamma venter uansett til maten er kald før hun fyller dem opp.

4 comments:

 1. Disse har jeg kjøpt også, meget fornøyd med de:) Lager alltid masse sviskemos eller aprikosmos på en gang, heller opp i en mengde former, og fryser isbiter i perfekt størrelse til å blande ut i rykende varm grøt så den blir perfekt lunken og serveringsklar på null komma niks ;)
  Men det jeg lurer på er hvorfor de ikke er egnet til varm mat? Har det med plasttypen å gjøre? Ikke at jeg ikke klarer å vente med å putte mosen opp i isbitformene, men tenkte på andre plastbeholdere som jeg har mat i og varmer opp i... (dog i vannbad uten alt for varmt vann).

  Kjenner til det med sykdom og brudd med rutiner forresten... Det går heldigvis som regel ganske greit å komme inn i de igjen da..med litt tid og tålmodighet;) Lykke til videre og god bedring til tullene!!

  ReplyDelete
 2. Det er sikkert litt i overkant forsiktig å ikke ha varm mat i altså. Men, jeg leste på de isbitformene Ikea lager, at de ikke var beregnet på noe annet enn kaldt vann. Så da tenkte jeg at isbitformer generelt er jo kun beregnet på .. isbiter av vann. Og når de tar seg bryet med å skrive det, så må det jo være en grunn. Jeg tenker at kjemikalier kan "lekke" ut når det utsettes for temperaturer det ikke er laget for. Jeg vet ikke, så utover det er det bare litt hønemor-tendenser :)

  Plastbeholdere som er beregnet for oppvarming vil jo bli behandlet på en annen måte fra produsentens side. Plastkategoriene er samlegrupper, og sammensetningen vil variere litt fra beholder til beholder. Derfor går jeg alltid ut i fra det produsenten hevder at beholderen tåler. Dersom den ikke skal i mikroen, så unngår jeg det for eksempel.

  Satser på at vi snart er tilbake i gode hverdagsrutiner :)
  Kristine

  ReplyDelete
 3. Tusen takk for svar! Det er nok en grunn til at det står advarsler på, ja. Er jo bedre å være litt ekstra hønemor når det gjelder de små, synes nå jeg da. Er det selv, hehe. Bruker du forresten mikroen til oppvarming av barnemat? Har unngått det konsekvent, er så skeptisk til strålingen. Men dét er kanskje også i overkant hønemor?

  ReplyDelete
 4. Viktig å være hønemor på det som er viktig for en! Tror jeg...
  Skrev litt om mikro-bruk i en kommentar på et tidligere innlegg, ta en titt der om du vil;
  http://barebarnemat.blogspot.com/2011/03/kald-mat.html
  Kristine

  ReplyDelete