Boken

OppskriftVi begynner så smått å ane konturen av måltidsrutiner. Etter to og en halv måned med litt av og på spising, stort engasjement og til tider stor avsky, våger mamma å si høyt at hun tror tre måltider har kommet for å bli. Men, man vet jo aldri - i morgen kan det endre seg, og da vil mamma tenke at hun aldri, aldri mer må tenke "nå har vi det, dette var deilig, sånn vil vi ha det"...

Men, nå sier jeg det. Jippi, dette er deilig, sånn vil vi ha det. Dette er vår rutine nå om dagen;

06.30 - Lillesøster våkner med høylydte gledeshyl, mamma prøver desperat å amme henne for å få litt mer søvn. Det feiler i 9 av 10 tilfeller, og dagen starter dermed her!

08.30 - Frokost; grøt med fruktmos og en skvett olje

09.30 - 11.30 - Frokostlur

12.00 - Lillesøster våkner og er altfor sulten til å vente på lunsj, da blir det litt "ventepupp". Så får hun sitt middagsmåltid. Kjøtt og grønnsaker stortsett. Måltidet avrundes med litt "dessertpupp".

14.00 - 15.00 - Ettermiddagsblund

15.00 - Amming. Foreløpig holder det med amming her, men tenker at dette blir et fint sted å putte inn et mellommåltid etterhvert.

17.00 - Vi spiser middag, og lillesøster får en smak av ett eller annet. Enten en brokkolibukett, en gulrotbit... Det ender som regel opp med at hun blir lei av å sitte i stolen sin, vil amme litt og er så klar for en liten lekeøkt med storesøster.

18.00 - Kveldsmat, som for tiden er avokado, mme og olje + "dagens" fruktmos

19.00 - Amming og natta
23.00 - Amming
03.00 - Amming
PS - jeg skulle gjerne blitt kvitt 03.00 ammingen altså, men prøver å ikke være for kravstor her :)


På dagen er lillesøster veldig flink til å sove uten noe om og men! Mamma legger henne ut og hun sover, uten mer fjas. Når det hun er våken derimot går hun nå gjennom en "la-meg-se-hvor-høyt-jeg-faktisk-kan-skrike" periode. Hun tester stemmen sin kontinuerlig, og mamma er bekymret for å ende opp med tinitus. For lillesøster har en krafstemme, og hun sparer ikke på kruttet.

Alt i alt sier vi hurra for vår, sol og glede -  samt tre hele måltider til dagen! For oss har det tatt 2 og en halv måned og komme hit. Storesøster hun nektet å spise frokost til hun var 11 måneder, så mamma synes at dette er storveis - og aner at natteamming snart snart snart må gå mot slutten. Når det er sag, så kunne vi jo bare tvunget henne til å slutte med sine nattlige matgilder - men det har vi ikke nerver til vi. Så enn så lenge får lillesøster holde på sin rutine, før eller siden skjønner hun vel tegningen uten tvang - man spiser på dagen og sover på natta!

3 comments:

 1. Hei! Det siste du sa er jeg sååå enig, men her er det også en som trenger mat om natten enda.
  For ca tre uker siden knakk lillebror spisekoden, og han er nå allerede oppe i som regel 3 måltider i døgnet! Godt at det endelig løsnet. Det har ikke gjort så mye med nattesøvnen enda, men likevel ser jeg er smule bedring. Morsomt å følge deg, temaet og alder på baby er jo midt i blinken for meg ;) Ha en fin mandag videre. Ellen

  ReplyDelete
 2. Vi har nokon lunde samme rutiner her i huset, men med litt anna mat, frukostskive, lunchgraut, middag også kveldsmatgraut. Med x antall amminger innimellom:) Eg også tenkjer at natteamminga gjer seg naturleg, eg orker ikkje å vere voken med trist baby når eg kan amme ho og etter 5 minutter sover vi begge to. Ha ein strålande dag!!

  ReplyDelete
 3. Jeg er en stor tilhenger av mest mulig søvn for alle mann i huset, og det er ikke forenelig med puppenekt!
  Alltid godt å høre at vi er flere som "gir etter", og lar våre små få sine nattlige måltider :)
  Kristine

  ReplyDelete