Boken

Oppskrift

Foto; Paul
En skive er lett å stappe i veska når en skal ut på tur. Lillesøster får ofte hjemmelaget fruktmos på skiva. Det er jo ganske mye bedre enn kjøpt syltetøy dersom en tenker på sukkerinnholdet. Enkel fruktmos er jo søtt fra naturen og full av god næring. Favoritter er eplemos og pæremos.

Idag har vi vært på tur, og mamma hadde den geniale ideen at lillesøster bare kunne få litt Ella's fruktmos på skiva. Det var ikke snakk om, for hun hadde alt lært at den røde posen skulle suges på - og ikke spises via skiven. Mamma synes egentlig at det var ganske morsomt at lillesøster hadde en så sterk mening om noe, og at hun husker den røde posen. Og ikke minst at hun synes at den røde posen er en liten premie.

Det endte med at lillesøster sugde i seg posen med fruktmos fra Ella's kitchen først, for så å spise skiva tørr.

7 comments:

 1. Fnis. En bestemt ung frøken.
  Murmel har smakt Ellas Green One for første gang i dag. Det falt i smak. Hun skjønte for hvordan hun skulle få mosen i munnen og smattet det i seg. Hun fikk holde selv og griste litt, men det som ble sølt ut klarte mammaen å få i henne via fingrene. Nam nam.
  (mammaen likte også Green One)

  ReplyDelete
 2. Ja, det er finurlig. Det tok litt tid før jeg forstod at det var det hun mente - at hun ville holde selv og suge i seg. Hun har liksom ikke akkurat fått dette veldig mange gangene, men The Red One - den husker hun.. Viktig å grise litt!!
  Mammaen liker alle fargene her og :)
  Kristine

  ReplyDelete
 3. Liker dere de greiene der? Syns de smaker helt grusomt vondt - noe lilleman også syns. Skjønner ikke hvor de har gjort av fruktsmaken......
  ;)Hi hi :)
  Trine

  ReplyDelete
 4. Fantastisk blogg du har! Lillemann på 10 mnd elsker også Ellas fruktmoser. I grunnen er de det eneste han spiser noe særlig av (bortsett fra pasta med hjemmelaget kjøttsaus og store dusker med brokkoli). Grøt har vi aldri fått i noen av guttene her i huset, særinger hele gjengen :)

  ReplyDelete
 5. Haha! Har hatt akkurat samme ideen selv, og fått samme konsekvens ;) pleier også å ha fruktmos på skiva (aprikosmos er favoritten), men det holder seg jo ikke lenge ute i sommervarmen som har begynt å gi seg til kjenne. Klager ikke på dét da forøvrig ;) Banan er jo forøvrig genialt turpålegg da. Eller avokado!

  ReplyDelete
 6. Trine da, alt som er søtt er jo godt - du må ikke tenke at det skal smake jordbær bare fordi det står jordbær på pakka vet du ;)

  Randi; viktig å være litt sær! Hilsen storesøster og lillesøster her i huset. Storesøster likte ikke grøt før hun var 14 måneder. Det er vel da de fleste andre gir seg med all den grøten :) Og takk for hyggelig tilbakemelding!

  Godt det ikke bare er lillesøster som er fascinerende hekta på Ella's :) Aprikosmos er jo supert på skiva. Aprikosmos er generelt supert pga av jerninnholdet, men lillesøster spiser det hver frokost - så vi streber etter en minimal dose variasjon i hverdagen... Og hurra for ferdig innpakket mat fra moder natur!!
  Kristine

  ReplyDelete
 7. Hi hi - Men jeg forventer at det skal smake frukt av fruktmos :)
  Trine

  ReplyDelete